Рейнджърс се отказа от участие в европейските клубни турнири

13:41
Рейнджърс се отказа от участие в европейските клубни турнири
Изпитващият огромни финансови трудности шотландски гранд Глазгоу Рейнджърс се отказва от участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Както обяви днес ръководството на клуба, те няма да успеят да предоставят в необходимия срок финансовите гаранции за участие в Европа. Срокът е 31-и март, когато местната футболна централа раздава и лицензите за сезон 2012/2013.

Тъй като отказът на един лиценз автоматично означава отказ и от следващия, то в Рейнджърс са преценили, че е по-добре да поискат лиценз само за местното първенство, но не и за участие в европейските турнири.

Един от двата гранда на шотландския футбол преживява много тежки времена. В средата на февруари заради сериозните финансови проблеми Рейнджърс беше обявен в администрация, след което му бяха отнети и 10 точки от актива. Въвеждането на клуб в администрация по принцип означава началото на процеса на банкрут.

Над клуба също така има сериозна опасност да загуби дело в съда срещу данъчните власти за 49 милиона паунда. Не е изключена възможността към тези пари да се добавят и наказателна лихва за просрочени падежи, като по този начин задълженията ще достигнат 75 милиона паунда.

Въпреки тежкото положение, ръководството на клуба е уверено, че ситуацията ще се подобни и през следващия сезон Глазгоу Рейнджърс отново ще се състезава във Висшата лига на Шотландия. От друга страна обаче администратовите обявиха вчера, че клубът трябва да бъде продаден възможно най-скоро, в противен случай ще бъдат принудени да го изпратят в реален банкрут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
08.03.2012 13:46

Добре бе за Бога, защо някой арабин не ги купи?Купуват отбори като Малага, ПСЖ и Сити, а не купуват един гранд като Рейнджърс.Това е подигравка с футбола, как може такъв отбор да бъде оставен да фалира(казвам да фалира, защото е на 90% сигурно, че в края на сезона Рейнджърс отива при аматьорите).Защо, защо!?Толкова ли няма някой милионер да ги вземе и да ги оправи малко?

holigan4e
08.03.2012 14:47

Може да ме дразни по някой път,ама тука си много прав.Тоя отбор е велик и има история.Не заслужава подобно нещо.Дано се намери някой да ги купи и да ги вкара в релси.

luiz_lfc
08.03.2012 14:02

Не си го пожелавай че ще земе да ги купи някой шейх дето купи Шити и ПСЖ после само те ще обират купите в Шотландия дано ги купи някой нормален милионер който просто да ги оправи и да ги вдигне на нивото на Селтик и..

AlexGun
08.03.2012 13:53

И аз това викам, това е толкова голям отбор, с толкова много традиции как може да се случи такова нещо?! Надявам се да ги купи някой, със сигурност няма да е грешна инвестиция.

Danskrastev
08.03.2012 13:51

В Шотландия няма пари това е Испания Англия и Франция са класа на шотландското.

aa2
08.03.2012 13:43

Нормално...
Някой случайно да знае дали в Шотландия все още има 2 места за ШЛ?Защото си спомням, че миналия сезон ние директно играхме в последния предварителен кръг на ЛЕ със Сион, защото взехме ФА и само Рейнджърс играха в предварителните в ШЛ.Мисля, че Австрия са заели мястото на Шотландия и сега в Австрия първия и втория взимат места за предварителните кръгове в ШЛ(надявам се Рапид и Аустрия да заемат 1-во и 2-ро място, въпреки че Залцбург започва да си възвръща формата от края на 1-я полусезон).

altona
08.03.2012 16:52

Защото в началото на този сезон Австрия беше на 15-то място , а Шотландия - на 18-то.

aa2
08.03.2012 16:25

А защо миналия сезон 2-рия(Селтик) не игра в предварителните кръгове на ШЛ?Проверих преди няколко дена и видях, че Австрия е заела мястото на Шотландия и вече има 2 места за ШЛ докато Шотландия има само 1.

altona
08.03.2012 14:24

Шотландия е на последното ( 15-то ) място, даващо две места за участие в квалификациите за ШЛ през следващия сезон.