Неймар забоде хеттрик в Копа Либертадорес (видео)

12:54
Неймар забоде хеттрик в Копа Либертадорес (видео)
Защитаващият титлата си Сантуш Сао Пауло победи с 3:1 на собствен терен друг бразилски тим Интернасионал в среща от втория кръг в първа група на най-престижния южноамерикански клубен турнир по футбол за копа "Либертадорес".

Звездата на домакините Неймар се отличи с хеттрик за първия успех на тима в надпреварата.Той откри резултата в 19-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Умберлито Боргес в наказателното поле. В 54-ата минута Неймар получи топката в половината на Сантос, със самостоятелен пробив премина трима защитници на съперника и с точен удар преодоля вратаря Муриел за 2:0. Леоналдо Даняо върна един гол за Интернасионал десет минути по-късно, но още в следващата атака Неймар с нова изключителна индивидуална изява вкара за 3:1.

Сантуш изненадващо загуби с 1:2 първия си мач в групата като гост на боливийския Дъ Стронгест, който е лидер във временнотокласиране с пълен актив от 6 точки.

Аржентинският шампион Бока Хуниорс претърпя разочароваща загуба с 1:2 като домакин на бразилския Флуминензе в четвърта група. Това беше първо поражение за шесткратният носител на трофея Бока в последните 37 мача на тима във всички състезания. Флуминензе поведе в десетата минута, когато бившият нападател на Олимпик Лион Фред засече с глава центриране от фаул на бившия плеймейкър на Порто, Челси и Барселона Деко. Това беше първо попадение във вратата на Аугустин Орион в осем мача. Домакините успяха да изравнят малко след почивката, когато Хуан Роман Рикелме стреля в гредата от фаул, а Леандро Сомоса направи добавка за 1:1. В 55-ата минута обаче бразилците стигнаха до ново попадение. Уелимнгон центрира от ляво и Деко от движение прати топката за втори път в мрежата на Бока.

"Знаехме, че ни очаква тежък мач. Бока си натискаше в нашата половина, но ние се защитавахме добре, когато трябваше, а в нападение се възползвахме от шансовете си. Играхме силно и показахме, че разполагаме със силни индивидуалности", коментира Деко.

Бока все още търси първа победа в надпреварата, след като в първия си мач стигна само до 0:0 на терена на скромния венецуелски тим Самора. В шеста група Коринтианс се наложи с 2:0 над гостуващия Насионал Асунсион (Парагвай) и се изкачи на второ място с 4 точки. Данило и Жорже Енрике се разписаха за домакините, които изостават на 2 точки зад лидера Крус Асул (Мексико). За парагвайците пък това беше второ поредно поражение. Еквадорският Депортиво Кито разби гостуващия Велес Сарсфийлд от Аржентина с 3:0 в среща от третия кръг в седма група. Матиас Алустиса откри резултата от дузпа в последните секунди на първата част, а Франсиско Мартинес и Луис Саритама добавиха по едно попадение за класическия успех след почивката. Велес допусна първа загуба в турнира, но остана лидер в групата с 6 точки. Депортиво Кито пък се изкачи на второ място с 4 точки след първата си победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MariyanNik
08.03.2012 17:02

По скоро ми прилича малко на Джордж Бест *joking* скачат му в краката а той не пада, минава всички и гол *lol*

Julien_Ivanov
08.03.2012 14:54

като го гледам как им минава цялата защита все едно гледам някакъв играч на пес или фифа*lol*