Диего Марадона: Искам да бъда като Арсен Венгер за футбола в Дубай

16:23
Диего Марадона: Искам да бъда като Арсен Венгер за футбола в Дубай
Футболната легенда Диего Марадона заяви в интервю за ДПА, че има дългосрочни планове за работа в Дубай и се вижда в ролята на Арсен Венгер за този регион на света. Както е известно, след пристигането си в Арсенал, французинът създаде фабрика за производство за развитие на млади таланти. Той допълва, че се възхищава от начина му на работа и за него Венгер е модел за подражание.

"Договорът ми харесва, положението тука също, обяснява Марадона, който пристигна в клуба Ал Уасъл от Обединените арабски емирства. В петък отборът му се класира на полуфинал за
купата на Емиратите, а в първенството заема 5-о място. Искам да остана тук. Надявам се, че след като договорът ми приключи, ще получа предложение за нов".

Аржентинецът пристигна в дубайския клуб през 2011-а година, стартира доста зле, но постепенно Ал Уасъл заигра прилично и се изкачи в Лигата. Въпреки различния начин на живот в Европа, Южна Америка и Арабския свят, Марадона се чувства добре.

"Има много голямо уважение към мене, особено от хората от по-старото поколение. Радвам се, че хората тук ме приемат и ми дават шанс да покажа какво мога. За мене е истинска изненада, че тук футболът се радва на такава популярност. За аржентинците Дубай основно е туристическа дестинация, а ако някой играе футбол тук, то се приема повече като екзотика.

"Но за мене да работя в дубайски клуб е все едно като да тренирам Реал (Мадрид), Барселона, Бока Хуниорс или Байерн (Мюнхен). За мене няма никакво значение кой от тези отбори ще ръководя, същото е. Освен това, за мене тук е страхотно от гледна точка на опита, който трупам. А футболът е моят живот и моята страст.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Heavenhell
05.03.2012 16:29

Как няма да иска дългосрочни планове , та нали го носят на ръце..