Пенев: На Стойчо ще му е трудно в началото

15:56
Пенев: На Стойчо ще му е трудно в началото
Легендата на ЦСКА Димитър Пенев прие спокойно поредната рокада в клуба. Пенев бе освободен от треньорския пост и ще заеме длъжността председател на Надзорния съвет и почетен президент на ЦСКА.

"Научих за промените днес преди обед. Вчера направихме грешка и загубихме мача срещу Черноморец, но тази грешка не е само моя. Искаме ЦСКА да върви и да запази позиции, затова вярвам, че тази промяна е за доброто на отбора", каза Димитър Пенев пред репортери на стадион Българска армия.

Пенев заяви, че вече е говорил с новия треньор Стойчо Младенов и му пожела успех.
"Говорих със Стойчо по телефона, утре ще се видим. В началото ще му бъде трудно, може би първите една-две седмици, докато разбере спортните характери на играчите. Стойчо не за
първи път е в ЦСКА, така че познава обстановката", каза Пенев.

Стратега не се чувства използван от ръководството на клуба, въпреки че вече три пъти е освобождаван от треньорския пост при управлението на "Титан".

"Не се чувствам използван. Ръководството направи много в последните месеци. Ако са ме използвали, е за доброто на клуба. Имам уверението, че с финансите всичко ще бъде наред и клубът ще бъде подсигурен, защото парите са най-важното във футбола", каза още Пенев.
Той не пожела да коментира взаимоотношенията си със спортния директор Драголюб Симонович, който също ще бъде освободен от клуба.

"Димитър Пенев беше старши треньор. Дуци Симонович може да е подскачал на скамейката и да е давал указания, но футболистите не са били обърквани от това. Дуци да си каже дали е допуснал грешки", каза Пенев.

Той е категоричен, че ЦСКА остава в борбата за титлата. "Имаше разочарование в първия кръг, но важното е накрая да има усмивки в нашия клуб. Продължаваме борбата за титлата", каза
Димитър Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация