Ивелин Попов с гол при разгром на Газиантепспор

18:11
Ивелин Попов с гол при разгром на Газиантепспор
Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов вкара едно от петте попадения за Газиантепспор, разгромил с 5:0 Истанбул ББ в среща от 29-ия кръг на турската Суперлига. Попов игра 80 минути и беше оценен с три звезди за представянето си.

В абсолютен герой за домакините обаче се превърна словашкият състезател Марек Сапара, който изработи три от головете и представянето му беше оценено с рядкосрещаните четири звезди.За гостите от Истанбул ББ на терена беше бившият играч на Литекс (Ловеч) Дока Мадурейра, който не се отличаваше от общия фон на своите съотборници.

В 12-ата минута резултатът беше открит от Ясин Пехливан, а в 33-ата Попов покачи на 2:0 след удар с глава. Марек Сапара подаде на българина след пробив от дясно, а в 60-ата асистира и на Мухамет Демир за 3:0. Елияса напарви 4:0 след нова асистенция на сапара в 72-ата минута. Секунди след като се появи на мястото на Ивелин Попов, уругваецът Исмаел Соса оформи крайното 5:0.

След тази победа Газиантепспор събра 35 точки и вече диша доста по-спокойно в битката за оцеляване. Попов и съотборниците му са 13-и с 6 точки пред застрашените от изпадане Самсунспор и Манисаспор. Истанбул ББ заема 9-о място с 40 точки, вече свален от позициите за плейофите за Лига Европа от Бурсаспор. По-късно днес е дербито на кръга между Бешикташ и Трабзонспор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация