Арсенал вкара три за 10 минути и засили Нюкасъл към Чемпиъншип

21:47
Арсенал вкара три за 10 минути и засили Нюкасъл към Чемпиъншип
Арсенал постигна победа с 3:1 при гостуването си на Нюкасъл и се отдалечи на три точки от състава на Астън Вила в борбата за зона Шампионска лига.

Срещата предложи изключително динамичен футбол и множество положения за гол. Първото полувреме завърши без попадение, а главният арбитър Марк Холси отсъди спорна дузпа за домакините в 25-а минута. Мануел Алмуня спаси удара на Обафени Мартинс от бялата точка след страхотен рефлекс и запази нулевото равенство.

През вторите 45 минути "артилеристите" бяха пълни господари на терена и логично стигнаха до победата. Центриране на Андрей Аршавин от пряк свободен удар намери Никлас Бендтнер в наказателното поле, а ударът на датчанина с глава в 57-а минута се оказа непосилен за Стив Харпър. Домакините реагираха веднага и само минута по-късно Оба Мартинс изравни след груба грешка на Уилям Галас.

Арсенал се възползва по най-добрият начин от контузията на централния защитник Стивън Тейлър, който получаваше медицинска помощ извън терена и отново поведе. Брилянтна комбинация между Робин Ван Перси и Абу Диаби изведе последния на стрелкова позиция и той не сгреши за 2:1 в 64-а минута. Силната игра на гостите продължи и Самир Насри отбеляза трето попадение в 67-а минута. До края на мача лондончани можеха да направят резултата много по-голям, но множество пропуски направиха Никлас Бендтнер, Ван Перси и Абу Диаби.

Арсенал остана на 4-о място с три точки повече от Астън Вила, а положението на домакините се утежни след като влязоха в зоната на изпадащите отбори и имат изключително тежка програма до края на първенството.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tovalan
21.03.2009 22:22

Ще бъде жалко отбор като Нюкасъл, с такава история и традиции, да отпадне в Чемпиъншип. Въпреки всичко мисля, че ще намерят сили да останат в елита на Англия.

Kalinho
21.03.2009 22:05

Съмнява ме Нюкясъл да изпаднат имат нужните играчи и ще е жалко отбор с такава селекция да изпадне а и играят хубав футбол и показаха добри игри. До края на сезона ще се стегнат и ще покажат какво могат