Велков: Емоцията в Локомотив е много силна

13:20
Велков: Емоцията в Локомотив е много силна
Пред Локомотив София никога не е стоял въпросът относно съществуването на клуба, заяви старши треньорът на столичани Антон Велков. Според него емоцията в състава е огромна заради 18-те нови футболисти, които ще носят екипа на софийския отбор през пролетния дял на "А" група.

"Емоцията в отбора е много голяма, но тя ще отшуми с началото на първенството. Отговорите на въпроса за подготовката ще дойдат по време на мачовете. При една добра победна серия ще можем да покажем истинското лице на тима. При нас дойдоха 18 нови футболисти, доста играчи напуснаха след моето идване. Взехме класни попълнения от "Б" група, но въпросът със съществуването на Локомотив никога не е стоял на дневен ред", заяви Антон Велков.

"Селекцията е направена според желанието на новите играчи, не според качествата им. Има доста неизвестни пред отбора, особено след паузата от три месеца. Сигурен съм, че от мач на мач ще изглеждаме все по-добре. Селекцията стана много лесно, само с едно телефонно обаждане. Футболистите трябваше да бъдат подменени, от една страна е добре, че проведохме подготовката в България при екстремни зимни условия. Тренировките у нас бяха изпитание за отбора, лишихме се от някои неща", каза още Велков.

Теренът на стадион "Локомотив" в София все още се обработва, но би трябвало да бъде напълно готов до няколко дни. В понеделник ще се играе срещата от 17-ия кръг на "А" група между софийския и пловдивския Локомотив. През есента "червено-черните" играеха домакинските си двубои на различни стадиони в столицата, но сега те ще имат възможност да домакинстват на всички отбори на клубния си стадион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация