Хорхе Да Силва е новият треньор на Пенярол

09:44
Хорхе Да Силва е новият треньор на Пенярол
Хорхе да Силва беше назначен като старши треньор на уругвайския клуб Пенярол с договор за две години, като заплатата за него и за щаба му възлиза на 45 хиляди долара месечно.
50-годишният бивш нападател на уругвайския национален отбор напусна в понеделник треньорския пост в аржентинския Банфийлд, за да се заеме с работата в петкратния носител на Копа Либертадорес. Пенярол пък уволни няколко дни по-рано Грегорио Перес.
Вицепрезидентът на Пенярол Едуард Велкер заяви, че в следващите два дни ще бъдат уточнени всички детайли и ще бъде официализирано назначението на да Силва, известен в родината си с прякора Молеца.

"Някои финансови детайли трябва да бъдат уточнени и веднага след това той започва работа. Но знаете, че когеато има преговори, и двете страни трябва да отстъпят, заяви още шефът на един от двата най-популярни клуба в страната. Миналата година Пенярол стигна до финала в Копа Либертадорес, но през този сезон стартира трудно- две поражения
в два мача. Истинската причина за избора на Молеца да се върне в родината си обаче е в доста по-стабилното положение на уругвайските отбори в последните пет години и нивото на организацията, което се доближава до европейското.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация