Драма в Шотландия

09:28
Драма в Шотландия
Отборът на Селтик триумфира в Шотландската Лига, след като късно снощи успя да победи като гост отбора на Дънди Юнайтед, докато другият претендент Глазгоу Рейнджърс загуби в гостуването си на Абърдийн.

Единственото попадение за "детелините" в срещата с традиционно неудобния им противник Дънди падна в 72-та минута, а негов автор бе Ян  Венегор ъф Хеселинк. С този си успех Селтик събра 89 точки, като изпревари с 3 Глазгоу.

Интересното е, че през повечето време именно вечния съперник на "детелините" диктуваше  събитията в Шотландия, но след като загуби финала за Купата на УЕФА преди 2 седмици допусна две грешки и на родна земя, които му костваха титлата.

За отборът на Селтик това е 42-то отличие, като те заедно с Глазгоу ще примерят сили в Шампионската Лига следващия сезон, а отборът на Мъдъруел, победил с 2:0 Хибърниън ще се състезава в турнира за Купата на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
23.05.2008 10:58

Ай стига бе, верно ли така стана *smile*, Рейнджърс имаха преднина от 4 точки мисля и впоследствие се оакаха лелеее, Селтик се превръща в един хегемон в Шотландия - мисля последните три титли на страната са техни *smile*