Прандели: Балотели рискува да пропусне Евро 2012

13:15

Прандели: Балотели рискува да пропусне Евро 2012
Селекционерът на националния отбор на Италия Чезаре Прандело заяви, че очаква Марио Балотели да подобри дисциплината си на терена, ако иска да бъде в състава за Евро'2012 в Полша и Украйна. Прандели каза това на пресконференцията преди днешния приятелски мач със САЩ.

Нападателят на Манчестър Сити не е в тима поради дисциплинарни причини.

"Балотели бе наказан за осем мача в Англия, което е много. Един добър футболист трябва да приема провокации без да реагира. Той все още може да направи забележителна кариера, но няма оправдание за поведението си", заяви селекционерът на Италия.

Италия е първият съперник на България в световните квалификации, като мачът в София е на 7 септември. Прандели планира да пусне като нападатели срещу САЩ Алесандро Матри и Себастиан Джовинко, но се надява Антонио Касано и Джузепе Роси да се възстановят до европейското първенство. Касано претърпя сърдечна опарация, а Джузепе Роси - на коляното.

"Ще изчакам за Роси и Касано до последния момент. Имам предвид в състава и Балотели, но сега той трябва да покаже добро поведение и да не отвръща на провокации", добави Прандели.

За последно през януари 21-годишният Балотели бе наказан за четири мача след като получи червен картон за грубо нарушение срещу Скот Паркър от Тотнъм. Откакто премина в Сити от Интер през 2010-та година Балотели има 16 гола в 33 мача, но в същото време е получил 10 жълти и два червени картона във Висшата лига.

Италия среща Испания, Хърватия и Ирландия в груповата фаза на Евро'2012, което ще се проведе в Полша и Украйна от 8-ми юни до 1-ви юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
01.03.2012 10:52

Той няма шанс да не го викне,Италия нямат никакви реализатори в момента.С отсъствието на Касано и Роси,кой ще вкарва голове ? Ако Италия излезнат от груповата фаза пак добре.

KingGeorge
29.02.2012 13:30

"За последно през януари 21-годишният Балотели бе наказан за четири мача след като получи червен картон за грубо нарушение срещу Скот Паркър от Тотнъм." Да да ама не получи картон, и впоследствие Сити биха след поредния провал на Хауърд Уеб.

luiz_lfc
29.02.2012 13:25

Хаха Италия няма как да станат шампиони Германия Холандия или Испания печелят еврото

DuX4o0
29.02.2012 13:21

Според мен Италия ще стане шампион *smile* Иначе сам твардо за Испания *smile*