Скандал за половин милиард евро в Реал Мадрид

11:09
Скандал за половин милиард евро в Реал Мадрид
Машинациите на бившия президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон в клуба започват да изплуват на повърхността. Той подаде оставка след опита си да манипулира общото събрание. Сега се оказа, че е забъркал уникална каша с телевизионните права на "Белия балет".

Калдерон на няколко пъти гордо обяви, че е сключил най-голямата сделка за тв права на спортен клуб в света. По думите му от 5-годишния контракт с каталунската компания "Медиапро" в клубната каса ще влязат 1.1 млрд. евро. Временното ръководство на клуба обаче открило, че реалната сума е по-друга.

Разликата е незначителна - някакви си 500 милиона. Калдерон преметнал и компанията, която държи в момента телевизионните права на Реал - "Сохекабел". В договора на компанията с клуба има клауза, според която той може да бъде удължен, ако "Сохекабел" предложи същата сума от другите кандидати. Калдерон обаче не уведомил "Сохекабел" за офертата на "Медиапро" и за сключената сделка.

По време на управлението си Рамон Калдерон на няколко пъти попадна в неловка ситуация. Веднъж оплю звездите на Реал пред студенти, като думите му бяха записани и станаха публично достояние. Друг път бе задържан на летището в Ню Йорк, където го сбъркаха с южноамериканския бандит Рамос Калдерон. Миналата година пък двойник (не особено сполучлив) на американския актьор Никълас Кейдж бе посрещнат радушно от пишман президента и разведен с кралски почести из "Сантяго Бернабеу".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация