Унгарците с ?13 млн. по-скъпи от нашите

09:01
Унгарците с ?13 млн. по-скъпи от нашите
Националният отбор на Унгария, с когото България ще играе контролна среща утре в Гьор, струва 13,2 млн. евро повече. Избраниците на Шандор Егервари са оценени общо на 43 млн. евро според авторитетния сайт transfermarkt.de. За сметка на това нашите струват общо 29,8 млн евро, информира "7 дни спорт".

Най-скъп в тима на унгарците е крилото на руския Динамо Москва Балаш Джуджак. Дребосъкът премина при "милиционерите" през зимата, с което се превърна в наи-скъпия унгарец за всички времена. Неговата цена е 18 млн. евро, с което струва почти колкото половината избраници на Любослав Пенев.

В състава на България пък най-скъп е вратарят Николай Михайлов. Стражът на холандския Твенте е оценен на 5 млн. евро. Освен него с състава на България с високи цени са Валери Божинов (Лече, 4,2 млн. евро), Ивелин Попов (Га-зиантеп, 3,5 млн. евро) и Станислав Манолев (ПСВ, 3 млн. евро).

Сред неповиканите в тима на Шандор Егервари са две от големите звезди на маджарите -капитанът на националния тим Золтан Гера и Гергели Рудолф. Халфът на УБА е с дълготрайна контузия още от октомври и е аут до края на сезона. Нападателят на гръцкия Панатинайкос Рудолф също е с травма.

В тима на България пък не бяха повикани двамата най-опитни - Стилиян и Мартин Петрови, за които обаче Любослав Пенев призна, че остават в сметките. Освен тях в селекцията не попаднаха още Цветан Генков, Благой Георгиев и Димитър Рангелов. Първият също е в плановете на Пенев, вторият се отказа, а нападателят на Енерги вероятно ще стане жертва на подмладяването в тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

YWNA_932
28.02.2012 13:43

Това няма нищо общо Джуджак е класен играч не цаната му е доста надута в руското първенство вътрешните трансфери са доста надути Джудак е не повече от 10 милиона ако беше в друго първенство просто руските клубове дават доста за вътрешни трансфери ето например Дани от Зенит беше взет за колосална сума от друг руски отбор а иначе ако Бербо беше извикан за мача той +30 милиона *smile* Успех на нашите да се надяваме че започва едно ново подобро начало за лъвчетата

El_Fenomeno_9
28.02.2012 15:39

Приятел , има футболисти , които следя от много време и Балаш е един от тях .. Точно за него не спори с мене , Джуджак е футболист като Ашли Йънг и не му отстъпва по нито един показател ! Дори има предимства , но както и да е ... Просто на някои футболисти така и не им се дава шанс да пробиват в големите отбори и съм готов да се обзаложа , че ако Челси беше закупил Джуджак , щеше да блесне и сега щеше да бъде герой за тях ! идеален е за схемата им , прилича ми на Малуда в чудовищните му години !

El_Fenomeno_9
28.02.2012 13:08

Нормално ... Реално погледнато ако изключим Стилиян , но той е вече на години , само Джуджак струва повече от всички наши накуп ..

MeToDueB
28.02.2012 10:13

Те не са виновни футболистите за това ниско ниво, а държавата .. за 20,30 години не вложиха лев ... не са за съдене футболистите и сега сме зле, ама ако и те се махнат, визирам : Михайлов, Манолев, Стенли, Марто и т.н. ще сме по-назад и от Малта ... младежите бяха 5 нива под големите, сега е обратното отбора до 21 играе по-добре