Уволниха Хосе Мария Бакеро от Лех Познан

17:08
Уволниха Хосе Мария Бакеро от Лех Познан
Бившият футболист на Барселона Хосе Мария Бакеро е уволнен от треньорския пост в полския Лех Познан след вчерашната загуба с 0:3 от Рух Хожов в 19-ия кръг на местната
Екстракласа, съобщи полската информационна агенция ПАП.

В Лех Познан играе и българският национал Александър Тонев.

Поражението остави Лех на 5-о място с 28 точки, на 10 от лидера Шльонск (Вроцлав), но и с мач повече. За инвестициите на спонсорите изоставането в точките е сигнал за промяна.

Бакеро, който преди да поеме Лех беше начело на друг местен отбор- Полония (Варшава), пристигна на стадиона на улица Българска в Познан на 3-и ноември 2010-а година.
След мача Бакеро признал, че това е най-лошото представяне на отбора през цялото време на неговия мандат като треньор. Бакеро е информирал ръководството, че смята да напусне поста, но вярва във възможностите на играчите. Миналата седмица Лех падна и у дома- 0:1 от ГКС Белхатов, като срещата беше на изключително ниско ниво.

От клуба все още не са обявили на кого ще бъде дадена позицията. Медиите спекулират с имената на Михал Пробиерж и Чеслав Михниевич, които са безработни. Михниевич беше уволнен преди началото на втория дял от първенството от Ягелония (Бялисток), където мястото му беше заето от бившия национал Томаш Хайто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация