Стефанов: Докато има хора, които се навеждат, ще има и хора, които ще ги навеждат

10:22
Стефанов: Докато има хора, които се навеждат, ще има и хора, които ще ги навеждат
Президентът на Славия Венцеслав Сте­фанов даде интервю за "7 дни спорт" две седмици преди края на зимната подготовка и началото на пролетния дял на "А" група. Босът на белите призна, че 50% от правата на Жозе Жуниор Жуниньо, който бе преотстъпен в Левски, остават при белите. Сте­фанов за пореден път подчерта, че никога до този момент не е постъпвала каквато и да е оферта в Овча купел за защитника Даниел Златков. Собственикът на най-стария сто­личен клуб коментира отлагането на първен­ството, както и тримесечните наказания за допинга в ЦСКА.

Стефанов, какво е настро­ението в лагерана Славия око­ло две седмици преди началото на първен­ството?

- Мисля, че всичко е наред. Момчетата рабо­тят, правят това, което трябва. Трудят се, както се казва.

Бяхте доста актив­ни на трансферния па­зар. Новите момчета ще успеят ли да вди­гнат класата на Сла­вия през пролетта?


- Надявам се. Игра­чите, които взехме, са с качества, сега остава само да ги развият.

Какво се случва с Такир Бенжелун?

- Той приключи с нас. Търсехме офанзивен полузащитник, а той е ляв бек. Смятам, че ако привличаме такъв футболист, той трябва да е няколко класи над останалите.

През този зимен прозорец много се го­вореше за трансфер на Даниел Златков. Има­ше ли въобще оферта към него от ЦСКА или от чуждестранен клуб?

- Заболя ме устата да казвам, че оферта за него нямаше. Разберете, никога до този момент
никой от ръководството на ЦСКА не ми се е обаждал за Дани Златков. Няма такова нещо! Това медиите го измислихте. Пълни глупости са тези неща, няма нищо такова. Никога не е ставало въ­прос за такъв трансфер. Момчето няколко пъти ме пита за трансфер и аз му казах, че няма такова нещо. Моля, напише­те го, банално стана вече - Даниел остава в Славия! Оферта за него няма.

Преди няколко дни финализирахте трансфера на Жуниньо в Левски. Може ли да кажете колко процента за­пазихте от неговите права?


- 50% остават при нас. Пожелавам успех на Жуниньо. Дано се развие в Левски, тъй като при нас вече се изчерпа, все пак три години играе за Славия. Имаме още три момчета на този пост, който се пренасити откъм състе­затели и най-добре беше да направим трансфер.

Доволен ли сте от селекцията, която на­правихте през зима­та?

- Ние не сме по гръм­ките селекции. Пред­почитаме да създаваме наши кадри и да ги про­даваме. Имаме добра школа и се надяваме, че това, което идва отдолу, ще оправдае доверието ни.

Каква ще е програ­мата минимум за Сла­вия през пролетта?

- Да играем еднакво силно срещу всички.

В последните дни пече слънце в Бълга­рия, а БФС отложи първенството. Докол­кото знам, сте от хора­та, които бяха против това отлагане?

- За мен това е об­служване на интереси на няколко клуба, които сега ще играят като до­макини.
Докато има хора, които се навеждат, ще има и хора, които ще ги навеждат.

Как ще коментира­те позицията на БФС да поиска по-сериозни наказания за тримата играчи на ЦСКА, кои­то бяха уличени в упо­требата на допинг?


- За първи път чувам за допинг наказания за три месеца! Може би в случая Футболният съюз има право. Друг е въпросът как ще се раз­вият нещата по-натам. Последната дума ще я има европейската коми­сия, която ще разглежда случая. Но крайно време е да се засегне тази тема при нас, защото има мачове, в които аз също съм забелязвал в очите на дадени футболисти да има един специфичен пламък...

Това означава ли, че ще искате допинг контрол през срещите тази пролет?

- Категорично!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация