Уйфалуши с нов отбор след европейското

12:25
Уйфалуши с нов отбор след европейското
Атлетико Мадрид привлече защитникът на Фиорентина Томаш Уйфалуши използвайки правилото "Босман". 30-годишният футболист подписа договор за срок от 3 години.

Уйфалуши се присъедини към "виолетовите" през 2004 година от отбора на Хамбургер непосредствено след Европейското първенство в Португалия. Той изкара 4 отлични сезона на "Артемио Франки", като се превърна в един от най-важните играчи за своя отбор. За всичкото това време изигра 149 мача, което бе достатъчен повод да получи благодарствено писмо от ръководството на клуба за приноса му към отбора.

"В неделя бе последният мач на Уйфалуши с екипа на Фиорентина и клубът ще помни ценния принос, на този необикновен играч и голям човек, който даде в последните си четири години." - гласи изявлението.

"Ние изживяхме много красиви мигове заедно, които никога няма да забравим. Сега, след като той ни напусна официално, бихме искали да му пожелаем всичко най-добро в бъдеще."

След като вече е наясно със своето бъдеще, футболистът ще се концентрира върху участието си с националния отбор на Евро-2008.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация