Ники Михайлов титуляр при убедителна победа на Твенте

20:16
Ники Михайлов титуляр при убедителна победа на Твенте
Отборът на Твенте се справи без особени проблеми с Витес с 4:1 като гост и след мача от 22-ия кръг на холандската Ередивизи събра 42 точки, които го оставят на 4-о място. Начело са ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар с по 45, но отборът на Михайлов има и мач по-малко.

Още във 2-ата минута Ники Михайлов показа рефлекс и спаси спасен удар на домакините. До първия гол се стигна в 6-ата минута, когато Фер засече извеждащо подаване на Ола Джон. В 19-ата минута реферът отсъди пряк свободен удар в полза на Витес, но ударът на Ники Хофс не затрудни Михайлов. В 25-ата минута Джон получи добра възможност, но пропусна да увеличи преднината на Твенте. Насер Шадли опита силен удар към вратата на Витес в 30-ата минута, но топката попадна в ръцете на вратаря. В 34-ата минута Бони отправи удар към вратата на Михайлов, но гредата спаси Твенте. Така на почивката гостите се оттеглиха с гол преднина.

Второто полувреме започна с няколко добри атаки от страна на Твенте, но без реализиран гол. В 65-ата минута де Йонг увеличи преднината на Твенте на 0:2 след грешка на Калас. Третото попадение за Твенте дойде в 73-ата минута, след като Шадли се опита да вкара, топката се отклони, но Ола Джон беше на точната позиция и направи резултата класически. Минути по-късно Твенте останаха с играч по-малко на терена, след като Висгерхоф фаулира Бони в наказателното поле. Беше отсъдена дузпа, която изпълни Бони, Ники Михайлов усети посоката на топката, но гредата се оказа помощник на българина. Четвъртото попадение в мрежата на домакините дойде в 83-ата минута, когато Шадли надигра двама защитници и отбеляза. Натискът в последните минути беше голям и Витес намалиха разликата на 1:4 след гол на Хавенаар в 88-ата минута. До края на срещата домакините се опитаха да затруднят максимално Михайлов, но до ново попадение не се стигна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fireball91
28.02.2012 23:14

Още във 2-ата минута Ники Михайлов показа рефлекс и спаси спасен удар на домакините. ... *lol**lol**lol* Случайно или не е почти казано на място. Защо през последните му мачове за националния не сме видяли някое "магическо" спасяване, а за Твенте все е върха !?