Два отбора от "В" група ще се събират само за мачовете през пролетта

15:44
Два отбора от "В" група ще се събират само за мачовете през пролетта
Още два отбора от Северозападната "В" група да под въпрос дали ще започнат първенството, а и ако го започнат, как ще го завършат. Това са Торпедо Борован и Балкан Белоградчик, които ще се събират само за мачовете през пролетта.

От тази група вече се отказа един отбор по финансови причини- това е Ботев (Криводол), а съперниците им ще добавят служебни победи с по 3:0 и три точки.

Торпедо (Борован) беше приятната изненада на есенния полусезон, като благодарение най-вече на усилията на старши треньора Валери Цветанов беше изграден стабилен състав, който се нареди на 4-о място. Към момента отборът все още не е започнал подготовка, не е ясно дали това ще се случи изобщо. Фирмите, които издържаха Балкан (Белоградчик), пък се оттеглят заради кризата. Така играчите от Враца, Монтана и София, няма как да бъдат задържани. Остават само местните, а парите ще стигат едва за пътуванията и плащането на съдийските такси.

Село Борован като още по-малко населено място едва ли може да намери и местни играчи, за да изкара първенството. Кметът, който се опитва да осигури издръжката, има вариант да се прави по една тренировка на седмица и футболистите да идват за мачовете. Треньорът Валери Цветанов обаче отказва да участва в подобна схема, тъй като го смята за крайно несериозно. За Цветанов има вариант да започне работа в отбор от региона, ако не си уреди отбор в арабските страни.

Както е известно, в Югозападната "В" група най-вероятно няма да започне пролетта основания през лятото общински ФК Хебър 2011. По-рано там се отказа и Балкан (Ботевград). На Югоизток пък засега няма отбори, които да спират на полусезона. През есента се отказаха Тунджа (село Ягода) и Родопа (Смолян). В Б група два отбора също няма да стартират- Доростол 2003 (Силистра) на Изток, и Чавдар (Бяла Слатина) на Запад.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeIvId7
19.02.2012 16:59

е как не плащат заплати бе ти нормален ли си хората да няма да играят ей така ..

GarethBale3
03.03.2012 10:24

В аматьорските отбори както каза аа2 не се сключват договори, а има само премии. Сега като се разпаднаха Чавдар(Бяла слатина) един футболист от тях дойде да играе за Червен бряг, и тъй като е бил в професионален отбор трябва да сключи договор с клуба и трябва да получава заплата, тъй като е бил в професионален отбор. *smile*

aa2
19.02.2012 17:07

Доколкото знам аматьорския договор не включва заплата.

aa2
19.02.2012 16:41

Е добре де, какви финансови средства му трябва на един бизнесмен за да ръководи аматьорски отбор?Нито плаща заплати, нито плаща на треньора пари, какво толкова?Най-много по 500-600лв. на седмица, толкова ли няма кой да ги плаща тея пари, че толкова много отбори се оттеглиха и разпаднаха?