Дон Диего: Не съжалявам за "Божията ръка"

11:45
Дон Диего: Не съжалявам за "Божията ръка"
"Божията ръка" се превърна в световноизвестно прозвище за Диего Марадона.

Самият аржентинец описва своя прословут гол, донесъл му този прякор, като "малко от главата на Марадона, малко от ръката на Бог". Това попадение на четвъртфинала срещу Англия на Мондиал 1986 носи победата на "гаучосите" и остава като един от най-спорните моменти в историята на футбола. Какво мисли по въпроса 26 години по-късно човекът, определен като "мошеник" от селекционера на Трите лъва по онова време сър Боби Робсън. 

"Не съжалявам за действията си", каза Марадона по повод случката в интервю пред "Sport360", като освен това без никакви притеснения допълни, че е наясно с измамата си.

"Защо трябва да се извинявам. Всички се забавлявахме в този мач и един от футболистите направи пакост, която 100,000 фенове не видяха. Не казвам, че съм горд от това, че отбелязах гол по този начин, но беше много смешно, когато те се ядосаха, защото вкарах гол с ръката си. Мисля, че е смешно. Самите те, Англия спечелиха Световно първенство с гол в германската врата, който не беше много по правилата. Топката се удари в гредата и излезе в аут, но зачетоха гола им. Така, че да не се обаждат много, много за Марадона, защото те излъгаха преди аз да го направя", допълни Марадона с усмивка.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madmaxxxx
20.02.2012 10:53

А бе хора какъв е тоя гол за Англия 1966-та? Аз не се сещам, а то и видео май няма.

vlatkyn
19.02.2012 20:59

Ръка, е какво ли не се случва във футбола, но се помни ръката на великия, а другото се забравя.Само който не е гледал Марадона може да не го признава за велик.

panew
19.02.2012 20:53

И да съжалява и да не съжалява, с това той е оставил нещо в историята на футбола, което ще се предава от поколение на поколение, и всеки ще знае за гола на Марадона с ръка на световното. Аз лично бих се гордял с това *cup*

night_wolf84
19.02.2012 15:07

Не ми се вярва много да съжелява*thumb_up**thumb_up**thumb_up*