Левски затяга мерките срещу кражба на таланти

10:42
Левски затяга мерките срещу кражба на таланти
Новият силен човек в Левски Иво Тонев и спортният директор Георги Иванов ще сложат нова "бариера" пред детско-юношеската школа на "Герена", разяснява "24 часа".

Причината е, че никога досега не са спирани таланти от "синята" школа да ходят на проби в чуждестранни отбори. Като последовател на старата политика новият шеф на ДЮШ Кирил Ивков разреши на нападателя Жак Коен, който се готвеше и с първия отбор при Николай Костов, да замине на едноседмични тестове в италианския Бреша.

Тонев и Гонзо реагираха като ужилени, че могат да изпуснат поредна звезда в зародиш по схемата "Димитър Макриев" или "Ивелин Попов". Затова за понеделник е насрочена среща на "Герена", на която ще се въведат нови правила за младите футболисти, на които тепърва предстои да подпишат професионални договори.

В конкретния случай с Жак Коен "стомната се чупи" от третия път. Роденият в Израел, но израснал в България футболист, вече бе пускан два пъти на проби в Англия - първо в Тотнъм, а след това в Ливърпул. От 13 до 20 февруари Коен ще пробва да се докаже в Бреша. А в понеделник трябва да се върне на "Герена".

Школата на Левски е сред основните приоритети за новата власт по думите на Иво Тонев. Вероятно вече дори и пробите на талантите ще стават само с изрично разрешение от директор.

Първият отбор на Левски вчера се прибра в София от последния си лагер в Анталия. Двете седмици до старта на отложения пролетен сезон в "А" група "сините" ще прекарат в България. Селекцията в клуба приключи с привличането на левия бек Нуно Пинто, централния защитник Диамутен, крилото Рамос и нападателя Жуниор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

goshandar
17.02.2012 11:57

Хем "слагат бариера", хем купуват само чужденци и не дават талант на момчетата от школата