Иван Иванов: Котев и Тунчев са най-добрите защитници

10:23
Иван Иванов: Котев и Тунчев са най-добрите защитници
За централния защитник на ЦСКА Иван Иванов двубоят с Локомотив Пловдив бе по-специален от останалите. Причината е, че той изкара един сезон на "Лаута" като преотстъпен от "червените". Вчера той се отчете с гол при победата с 3:1, но така и не се зарадва на попадението в знак на уважение към феновете на Локомотив. След двубоя капитанът на младежкия национален отбор се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач".

- Иване, коментарът ти за двубоя?

- Смятам, че постигнахме напълно заслужена победа. Имаше много борба и много тичане. Локомотив играха с много голям хъс, хвърлиха се много здраво срещу нас. Поздравявам ги за представянето. Ако играят така и занапред, няма да имат проблеми с оставането си в групата.

- Затрудни ли ви с нещо Локомотив, или вие бяхте прекалено добри?


- Треньорът трябва да даде оценка за нашата игра. Пак казвам, Локомотив се хвърли доста здраво и мисля, че даде всичко от себе си. Затрудни ни през целия двубой. Най-важното е, че успяхме да победим. Мисля, че стана хубав мач и хората са останали доволни.

- Би ли искал да кажеш нещо на привържениците на Локомотив (Пд)?

- Аз съм го казвал много пъти. Мисля, че това даже са едни от най-верните фенове в България. Винаги подкрепят отбора и в добрите, и в лошите моменти. Смятам, че отборът заслужава да има такива фенове.

- По-лесно ли ти бе да играеш срещу Локомотив, след като вече си бил част от отбора и познаваш повечето футболисти?


- Да. Познавам момчетата и горе-долу зная за какво става въпрос. Дали е било по-лесно или по-трудно, всичко според мен опира до нагласа. Нашият отбор бе излязъл единствено и само за победа.

- Предстои ви ново тежко изпитание само след няколко дни - гостуване на Спартак. Ще успеете ли да се справите?


- Нямаме право на никаква грешка. Не бива да изпускаме нито една точка и победа. Във всеки един мач гоним целта си.

- Отписахте ли Литекс като конкурент за титлата?

- Ние не сме ги отписали. Те сами си преценяват по това как се представят. Ние си играем нашата игра и трябва да си печелим мачовете. Те да се оправят.

- Срещу Локомотив или срещу ЦСКА се играе по-лесно?

- За мен всеки мач е труден. Важното е как ще подходиш към двубоя и доколко ще се раздадеш, за да помогнеш на отбора.

- Усеща ли се вече промяната - Любо Пенев?

- Всеки треньор си има своите виждания и предпочитания за играта. Ние сме длъжни да ги изпълняваме и смятам, че в момента го правим точно и стриктно и затова играта се получава и побеждаваме с такава разлика. Знаете, че при всяка една треньорска смяна футболистите гледат повече и повече да се докажат и мисля, че ние го правим и затова стигаме до успех.

- В трети пореден мач ще получите двойни премии за победа. Мотивира ли ви това допълнително?

- За финанси не искам да говоря. Изписаха се толкова много работи за пари в нашия клуб, така че просто няма смисъл да говорим по тази тема. Ние сме длъжни във всеки мач да играем на 100% за ЦСКА. Това ни е работата. Важното е, че играта на отбора върви и че побеждаваме.

- Смяташ ли, че този сезон е изключително важен за теб, защото, ако не излезеш сега в чужбина, после вече може да е късно?

- В интерес на истината не мисля грам за чужбина. Макар че името ми постоянно се спряга за разни отбори. Това понякога ме натоварва, най-вече психически. Сега мислите ми са насочени изцяло върху представянето в първенството. Искам да станем шампиони. Пак казвам, въобще не мисля за трансфер в чужбина, макар че всеки се надява, ако може, да се измъкне от България, защото иска да се развива и да играе по-добър футбол.

- Какво би избрал да речем - участие в групите на Шампионската лига или трансфер в чужбина?


- Това е малко сложно. Ако трансферът в чужбина е в отбор, който всеки сезон играе в групите на Шампионската лига, е нормално да искам да премина в него. Важното е ЦСКА да стане шампион. Друго нищо не ме интересува в момента.

- Смяташ ли, че през есента играеше по-стабилно с Кирил Котев, отколкото сега?

- Виждате, че дори и най-големите защитници в света допускат грешки и не могат да се разберат с партньора си. Ние просто имаме някакви леки недоразумения, които са например за изчистване на топката, за това кой кого е трябвало да покрие. За мен това са нормални неща, които са част от футбола.

- Свикна ли вече с Кирил Котев?

- Абсолютно, той е класен защитник. Може би в момента Котев е най-класният български защитник заедно с Александър Тунчев. За мен двамата са най-добрите. С Котев е много лесно да се играе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mineral
01.04.2009 21:04

Действително са много добри 3мата.Но имам най-голями надежди за Иванов !