Вердер и Марсилия се класираха за 1/4-финалите в Купата на УЕФА

00:25
Вердер и Марсилия се класираха за 1/4-финалите в Купата на УЕФА
Отборът на Вердер Бремен стана първият класирал се тим за 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на УЕФА.

"Бременските музиканти" завършиха наравно с тима на френския Сент Етиен с резултат 2:2 при гостуването си в мача-реванш. И двете попадения за германците паднаха през първата част, когато точни бяха Себастиан Прьодъл в 6-а и Клаудио Писаро в 27-а минути.

Домакините от Сент Етиен успяха да се доберат до равенството с два гола през втората част, които бяха отбелязани от Бенауан в 65-а и Гракс в 90-а минути, но с общ резултат 3:2 напред продължава тима на Вердер Бремен.

В другия двубой от тази вечер в турнира за Купата на УЕФА отборът на Аякс бе отстранен от Олимпик Марсилия с общ резултат 3:4, след като в мача се играха продължения. Редовното време приключи при 2:1 за домакините и след като първата среща на френска земя завърши със същия резултат, двубоят бе удължен с 30 минути.

Ено изведе холандците напред в 34-а минута, а Мамаду Нианг изравни за гостите само минута по-късно. Победното попадение за тима на Марко ван Бастен вкара Сюлеймани в 75-а минута на мача.

В продълженията обаче марсилци нанесоха съкрушителния си чрез Тайрън Миърс в 109-а минута и по този начин си осигуриха участие на 1/4-финалите на втория по престиж клубен турнир в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация