Свилен Нейков: Не са спазени наредбите за употреба на балона

16:43
Свилен Нейков: Не са спазени наредбите за употреба на балона
"Ползвателите не са спазвали процедурите за употреба на балона на ЦСКА", разкри министърът на физическото възпитание спорта Свилен Нейков, предаде репортер на БГНЕС.

Тренировъчното съоръжение на стадион "Българска армия" се срути в края на миналата седмица, като за щастие това се случи през нощта, когато няма никой вътре. "Трябва да се изяснят причините за падналия балон на ЦСКА. Ползвателите не са спазвали процедурите за употреба на съоръжението. Те обаче не подлежат на санкция, защото ние сме в заключителния етап на подписване на договор. Балонът не може да бъде възстановен, по оценка на комисията той е тотална щета. Това означава, че трябва да бъде изграден нов. Надяваме се това да се извърши от ползвателите", обясни Нейков.

Той разкри, че МФВС и ЦСКА са много близо до подписването на договор за концесия на стадион "Българска армия". "Всичко като финансови средства от страна на ЦСКА е изчистено, остава да се представят строителните действия по Панчарево и документи за платени данъци. Концесията е за 20+10 години", каза спортният министър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари