Победителят в "Албена къп" ще стане ясен след сблъсък между Спортист и Добруджа

15:49
Победителят в "Албена къп" ще стане ясен след сблъсък между Спортист и Добруджа
Отборите на Спортист Своге и Добруджа ще определят победителя в турнира "Албена къп", след като днес във втората среща от група 1 Добруджа победи Светкавица с 2:0. Двата отбора изиграха равностойна първа част, но сериозните голови положения бяха пред вратата на тима от Търговище. В 17-та минута Добруджа откри резултата. При една атака от ляво последва центиране, вратарят на Светкавица спаси удара, но с добавка от непоследствена близост Станимир Андонов изведе отбора си напред.

29-та минута Преслав Пасев можеше да вкара втори гол за добрилчии след отличен удар с глава, но топката мина на сантиметри от гредата. Най-чистото положение за първодивизионния тим бе в 32-та минута, когато Тихомир Кънев се възползва от грешка на защитата на Добруджа и се опита да прехвърли вратаря на Добруджа, но топката мина близо до целта.

През втората част двата отбора не сътвориха нищо запомнящо се, но втородивизионният отбор стигна до още един гол. Негов автор стана Славчо Илиев в 86-та минута от дузпа. След изиграването на първите две срещи от тази група Спортист Своге и Добруджа имат по една победа, а Светкавица - две загуби. Последният мач от тази група, с която ще бъде определено класирането от първо до трето място, е в четвъртък, когато един срещу друг ще застанат отборите на Спортист Своге и Добруджа. Двубоят ще започне в 11.00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация