Калиакра надделя над Спартак Варна

14:17
Калиакра надделя над Спартак Варна
Калиакра победи Спартак (Варна) с 2:1 в първия мач от група 2 на турнира "Албена къп 2012", информира БТА. Заедно с румънския Калатис (Мангалия) отборите трябва да определят класирането от 4-то до 6-то място в турнира.

Тимът от Каварна надигра и през двете части на мача "соколите" от Варна, като създаде и повече голови положения. Възпитаниците на Радостин Трифонов играха по-комбинативно, с подавания ниско по тревата и прихващане на нападателите на Спартак още в тяхната половина. В защита каварненци почти нямаха проблеми, като заслуга за това имаше и безидейното варненско нападение.

Резултатът откри Герасим Заков в 5-ата минута на двубоя с нисък удар след атака на Калиакра отляво - 1:0. Пак от същата зона тръгна и Четин Садула за второто попадение на каварненските футболисти. Офанзивният полузащитник излъга двама от съперниците си, преодоля вратаря на Спартак и вкара за 2:0.

След почивката треньорите на двата състава вкараха на терена почти всички резервни състезатели. Играта загуби от своята привлекателност, намаляха и головите положения пред вратарите.

Футболистите на Спартак все пак успяха да намалят резултата в 82-ата минута. Само три минути след като влезе на игрището с изкуствена трева Георги Димитров овладя топката и с прехвърлящ удар я прати в мрежата на Калиакра.

В самия край на мача съдията Радан Мирянов не отсъди дузпа за Калиакра след като варненски защитник фаулира грубо Александър Събев в наказателното поле на Спартак.

Калиакра ще приключи участието си в турнира "Албена къп" утре, когато от 14:00 часа ще се срещне с Калатис (Мангалия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация