Спортист Своге надви Светкавица с 2:1 в Албена

14:03
Спортист Своге надви Светкавица с 2:1 в Албена
Спортист Своге успя да направи обрат и да победи Светкавица с 2:1 на турнира "Албена къп", предаде БТА.

През първата част елитният Светкавица бе по-добрият отбор на терена, независимо че отбеляза само едно попадение. Голът падна още във втората минута на двубоя. Негов автор стана Мохамед Таукол, който пое лошо изчистена топка и с удар от 15-тина метра вкара за 0:1.

В 8-та минута Иван Иванов стреля много опасно от границата на наказателното поле на Спортист, но топката бе изчистена на метър от голлинията от защитник на втородивизионния отбор. До края на първата част Мохамед Таукол и Томас Менди пропиляха още две положение за Светкавица, като Менди нацели при удара си страничната греда.

След почивката играта бе равностойна, но Спортист успя да стигне до две попадения. В 57-та минута бе отсъдена дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Славчо Шоколаров, която бе превърната в гол от Васил Стефанов.

Победното попадение за тима от Б група реализира Мирослав Будинов, който засече с глава топката след центриране от ляво за крайното 2:1.

Минути по-късно отново Будинов от аналогична ситуация от дясно можеше да вкара нов гол за Спортист, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Утре от тази група е двубоят между Светкавица и Добруджа. Мачът е от 13:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация