100 хиляди евро и Мишел Платини делят румънски нападател от "Герена"

09:57
100 хиляди евро и Мишел Платини делят румънски нападател от "Герена"
Левски може да привлече нападателя на Динамо Букурещ Ливиу Ганеа. 23-годишният голмайстор няма да остане в румънския гранд, ако клубът купи негов заместник. Любопитно е, че за такъв се спряга Мишел Платини от ЦСКА. Цената на Ганеа е около 100 хиляди евро.

23-годишният нападател има един мач за националния отбор на Румъния. В момента той е трети избор в Динамо, тъй като треньорът предпочита да пуска като титуляри Никулае и Данчулеску. Кариерата на Ганеа започва в Букурещ. Той има 55 мача и 11 гола за Динамо. Имал е два периода под наем в други клубове. През сезон 2008/09 е преотстъпен на Отопени, където вкарва 7 попа­дения в 25 срещи. В следващата кампания играе за Астра Плоещ. Там бележи 11 пъти в 27 двубоя.

От спортно-техническия щаб на Левски са искали да гледат Ганеа на живо в контролата на Динамо Букурещ с Виторул Констанца в Анталия, Турция. Нападателят обаче не взе участие в мача, а официално причината е разболяване. Това е отказало хората от ръководството да наблюдават приятелската среща, която Динамо взе с 3:1.

Както е известно, в момента Иван Цветков е единственият футболист, на когото Николай Костов може да разчита на върха на атаката. Преди няколко седмици бразилецът Зезиньо беше пред трансфер в Левски, но до сделка не се стигна, тъй като стана ясно, че талантът е контузен. Сините искат да привлекат нападател преди началото на пролетния полусезон, за да се вдигне конкуренцията за този пост, а и защото 32-годишният Цветков едва ли ще издържи на физическото натоварване в мачовете през пролетта.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация