Локо Пловдив с победа над тима на Люпко Петрович

20:02

Локо Пловдив с победа над тима на Люпко Петрович
Локомотив Пловдив продължава серията си без загуба на турска земя, след като победи казахстанския Тараз с 1:0 в своята пета контрола. Съперникът бе воден от бившия треньор на Литекс и Левски Люпко Петрович. Победата бе отличен подарък за рождения ден на собственика на клуба Константин Динев. Единственият гол в мача бе дело на Юнес Бенжелюн.

Той откри резултата още в 11-ата минута, когато засече с глава отлично центриране от фаул на Сержиньо. В 25-ата минута Йорданов финтира играч на Тараз по левия фланг, но бе съборен пред наказателното поле. Сержиньо изпълни триково към Златински, но той от 10 метра фронтално срещу вратаря се размина с топката.

В 33-ата минута треньорът на черно-белите Емил Велев се принуди да влезе на терена, за да успокоява страстите. Танко Дяков бе грубо фаулиран от играч на казахстанците, след което съдията извика двамата капитани на терена и също ги предупреди съотборниците им да избягват излишните грубости.

В 68-ата минута влезлият след почивката Стоян Ставрев спаси сигурен гол. Играч на Тараз се озова фронтално срещу него и шутира мощно, но вратарят ни изби акробатично в корнер.

В 72-ата минута Драги Коцев бе изведен в чиста позиция отдясно и шутира покрай вратаря, но топката премина на сантиметри от гредата в аут. При следващата атака на Локо топката срещна ръката на футболист на Тараз след шут на Маламов, но съдията не посмя да отсъди дузпа. Десет минути по-късно смърфовете отново стигнаха до опасно положение. Маламов шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в крак на футболист и влизаше под напречната греда, но вратарят успя да избие в последния момент в корнер.

Локо започна в състав:


Караджов, Тодоров, Бенжелюн, Дяков, Йошев, Витанов, Златински, Ревиво, Сержиньо, Йорданов и Цеков.

През второто полувреме в игра влязоха:


Ставрев, Бакубула, Коцев, Маламов, Спасов, Бисеров, Ангелов и Гочев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация