Марто Петров: Всички се присмиват на националния отбор

15:21
Марто Петров: Всички се присмиват на националния отбор
Мартин Петров даде обширно интервю за "Зона Спорт" по bTV Action. Футболистът на Болтън говори за бъдещето си, националния отбор на България и семейството.

"За мен е важно да се чувствам добре и да съм здрав на тези години. Стремя се винаги да давам най-доброто от себе си. Няма на кого да се доказвам, вече съм на 33 години. Гледам, когато ми се даде шанс да се представя добре, защото вече остава много малко от моята кариера. Нямаме силни единици и затова трябва да играем като отбор. Нашата цел е оставане в Премиърлийг. Имам клауза в договора, при която автоматично ми се продължава контракта с Болтън.

Надявам се отборът да се спаси. Доста неприятни моменти изживях в моята кариера, свързани най-вече с контузиите. Доста позорни и катастрофални загуби имам както на клубно, така и на национално ниво. Остана само това нещо - да изпадна, за да попълня визитката си. Надявам се да не се случи. Неприятно, но това е моята съдба, гледам напред. Надявам се тези години, които ни остават на мен, на Стилиян Петров и на Бербатов в Англия, някое от младите момчета да дойде и да поеме нашата вълна. Тежко е, трудно е, но може да се получи така, че в едно от най-гледаните първенства, като английското, да няма българско участие. Това не говори добре за българския футбол като цяло", каза Петров.

Той категорично отрече тиражираната версия, че съществува вариант да се върне да играе за български клубен отбор. В Англия той се чувства щастлив заедно със съпругата си и двете си деца.

"Малко ми стана неприятно, толково дълго време да играя в чужбина, с такова име и изведнъж да се върна да играя в България, ми звъчи несериозно. Когато искаш да постигнеш нещо голямо, трябва да се приспособиш към всичко. Няма извинение време или храна. Още повече, когато имаш семейство и се стремиш всичко да им е както трябва. Семейството ми се чувства отлично в Англия, а децата се развиват повече от добре. За мен не са най-важни парите, а семейството и къде децата се чувстват най-добре. Не бих тръгнал сега да правя някаква кариера или някакви пари", откровен е Мартин.

Петров коментира и ситуацията с ЦСКА.

" ЦСКА е отборът на сърцето ми. Оттам съм тръгнал и от малък симпатизирам на този отбор. За съжаление в последно време отборът не върви на добре. Това, което се случва обаче не отговаря на клуб с амбициите на ЦСКА. Няма елементарна организация".

Темата национален отбор също не е подмината.

"Честно казано, не е сигурно, че ще играя в националния отбор тази година. Така чувствам нещата. Искам да поясня, че никой не ми се е обаждал или е обсъждал това, че ще бъда викан или че няма да бъда викан. Никой не е задължен да го прави, аз съм футболист. Трябва да изпълнявам това, което ми се нарежда и когато ме повикат, аз съм длъжен да играя в националния отбор. Аз докато играя, ще продължа да разчитам на повиквателна. Няма да се откажа от националния отбор. Дори и някой да иска да чуе това от мен, няма да стане.

Доста е трудно. Всички се присмиват на националния отбор. Но как да мислим позитивно, като който ни хване ни бие. Но какво може да се направи, ако продължаваш един отбор да го тъпчеш или даден футболист? Особено младите, на които им трябва подкрепа. Трябва да имат самочувствие, но покрито. Нека се даде спокойствие на новия треньор и да не се вадят генерални изводи след първия или втория мач. Трябва време. Ясно е, че няма да тръгнат нещата веднага, но трябва да има някакво подобрение, защото по-надолу от това...Какво подмладяване? Старите в отбора сме аз, Стилиян (Петров), Благо (Георгиев) и това е. Тази тема винаги ми е много смешна. Добре, но какво подмладяване? Колко повече млади да се извикат? И кои?", казва Мартин.

"Пазя само добри чувства от всички отбори, в които съм бил. Следя представянето им. Малко горчивина остави в мен това, че не успях да се наложа в Атлетико Мадрид. Това е отбор с невероятни фенове, обстановка, град", завърши Петров пред bTV Action.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanrealmadrid1
12.02.2012 22:10

хубавото е че стигнахме дъното и от сега нататака САМО НАГОРЕ ! мисълта ми е че по-зле не може да бъде , колкото и смешно на някои да им звучи много искам да се класираме за световното най-вероятно през бараж

FaNaTiKa
12.02.2012 23:30

аз пък се радва, че сме в такава група, то преди правехме някакви Х-ове с отбори под нас, сега вече ние сме под тях, а сега ще играем само с отбори много над нас, само можем да спечелим от тия срещи според мен.

ivanrealmadrid1
12.02.2012 23:20

ами да сами сме си виновни ако бяхме в по хубава урна - 1 силен отбор по-малко ама ..

FaNaTiKa
12.02.2012 22:20

Чехия, Италия, Дания, Армения .. че и Малта ще са ни трудни .. нямаме шанс, но поне се надявам за едно достойно представяне и не последно, нито предпоследно място ..

bradata63
12.02.2012 20:26

А бе аз ли съм много зле бе умнико,всичко си има последствия в този живот и за съжаление на всички обичащи футбола в България истината е тази!Тогава в Португалия не че бяхме добре бяхме си супер,но модерният ляв реши да слезе на терена и да се меси в на Марков работите.Тези намеси доведоха до пълно фиаско на нашите момчета на европейското!И това е истината,но само за хора,които искат да я видят!А дали съм много прост или по-малко прост такива ч...йкато теб няма как да ме светнат!

bradata63
12.02.2012 20:01

Пламен Марков!Ипрестани да ми се фантазираш,че ще ми станеш само на хейтърчета!Това което направи Марков,като треньор може да се сравнява само с усехите на Пената!И ако още дървената ти глава не е увряла ще ти кажа,че взе разнебитиният отбор на екзекутора на Ливърпул и го класира на европейсо от където му го открадна Стоичков и така го пренареди,че и господ не може да го оправи от тогава!

FaNaTiKa
12.02.2012 21:28

как можеш да наречеш тояга футболист, като Бербатов, който играе със стил, толкова много фантазия, техника и от него лъха толкова класа, а и първото му докосване е феноменално, ти какво си постигнал в тоя живот освен много написани негативни коментари към него, като си се скрил зад великия ти монитор и боготвориш играчи, като Йовов, Гонзо, Мечо, Хичо, Пичо, Топчо и Гробчо .. които на Бербатов са недостойни и обувките да му лъскат и куфара да му носят даже ..

FaNaTiKa
12.02.2012 21:24

ти си по-голямата звезда, някакъв тъп селянин, който седи по цял ден в тях, няма 2 лв в джоба и постоянно завижда на хората, като Бербатов, които се къпят в пари и слава. Ми завиждай, ама не се прави на българин, защото си едно злобно същество завистливо и в случая комплексара си ти, а не аз, няма какво да коментирам с теб, аз по-глупав от теб нито в този сайт, нито в никой друг сайт не съм виждал.

Futbulfen
12.02.2012 21:01

Не си налагай мнението бе,комплексар. Вместо да ми хвалиш измислени звезди като бербатоф и мартин погледни реално на нещата..а те никък не са розови. Мартин докато можеше - даваше..така е,но вече няма нищо нищо общо с това,което беше! А тая подвижна тояга - резервата на резервите на САФ не заслужава коментар. Да кажеш едно,а да се случи друго...сега когато нали някак трябва да възродим кариерата на гърба на нац. отбор. Нямаме нужда от барбара за да тръгнем нагоре..проблемите са други..много е коментирано и няма смисъл да говорим.

FaNaTiKa
12.02.2012 20:15

абе ти си много зле, Пламен Марков е преди това, казвам ти след това, то по времето на Пламен Марков и Балъков игра и други големи играчи .. и не ми казвай на какво ще стана, защото си оставаш пр*ст

bradata63
12.02.2012 18:57

Един великолепен талант,който за съжаление беше провален за национала говоря точно от своят идол!Ако не бяха болните амбиций на нашата мега звезда да се учи на занаят в/у любимият си национален отбор Марто със сигурност щешеда е много по горд от сега!

FaNaTiKa
12.02.2012 19:10

стига глупости бе хейтър !!!!!!!!!!!!! Кой направи нещо с националния, че точно Стоичков да ти е виновен .. дори при Стоичков пак печелехме 3-ти места в групите, трябваше да се радваме тогава, защото сега сме на последните. Ако ми кажеш кой след Стоичков направи нещо ще ти кажа браво, ама няма да се сетиш за нито един такъв, така че в този ред на мисли и САФ да беше треньор на националния щеше да е същото, като нямаш футболисти как да бъде по-различно.

FaNaTiKa
12.02.2012 17:36

Ако се върнем в историята по спомени за последните 10 години може би Мартин Петров е играча с най-много силни мачове в националния, е спорно е и Бербатов има силни срещи, а и Стилян, но така или иначе това са тримата, кои други ??? Благо Георгиев ли, да имаше силен мач, когато целия ни отбор бяха неузнаваеми при 1-6 над Сърбия в приятелската среща .. кой Христо Йовов ли ? С пропуска си на празна врата секунда след, като влезна при победата над Словения 3-0, по-смешен пропуск от всичките му .. кой Божинов ли, да той е с един силен мач максимум .. докато обиждаме Бербатов, Стилян и Мартин и не оценяваме приноса им, това че те са единствените, които са направили нещо в националния, не виждаме, че напрактика няма нито един друг футболист, който да е направил нещо по-успешно.

FaNaTiKa
12.02.2012 18:50

говоря за настоящето и последните 10 години. Стоичков, Балъков, Боби Михайлов, Емо Костадинов и други не могат да се сравняват по успехи сфутболистите от сегашния ни отбор, тъй като те бяха 4-ти в Света, те играха на Европейски и Световни и България беше на едно добро ниво, но във футбола ни не се вложиха пари и всичко умира малко по-малко, а може би вече и умря. От тогавашния отбор можем да изредим целия състав + резервите и да кажем да те са качествен играчи, да изредим много имена, които са дали много на националния, но за последните 10 години в националния можем да изредим само 3 имена и това са Мартин, Бербатов и Стилян, футбола е колективен спорт, ако имаше още няколко, като тях, можеше да сме на по-добро ниво

stoinochelsea
12.02.2012 18:28

Да напълно си прав за тях 3мата, но нека не забравяме и за Стоичков Красимир Балъков Наско Сираков Боби Михайлов Трифон Иванов Йордан Лечков през 1994 в Сащ !!! Нека не забравяме все пак славното минало !!! Много е лесно да се плюе като алекс11 по националите но нека си припомним какво постигнаха за страната ни през 1994 срещу Германия Мексико Гърция и Аржентина !!! Иначе си прав за Берба Стенли и Марто

genchy
12.02.2012 17:17

Не знам кой се присмива и кой не, но аз лично тъжа, иска ми се както предполагам и на всички да видим една отдаденост, един силен дух от нашите национални футболисти, защото тяхните успехи са успехи за цяла България.

alex111
12.02.2012 16:38

най голямото ренде нямало да се маха. за 20 години има един свестен ма4

FaNaTiKa
12.02.2012 17:33

КОЙ Е РЕНДЕ, МАРТИН ПЕТРОВ ЛИ ??? Мартин Петров и на един крак ще е по-успешен и по-добър, по-борбен и всичко от сегашните псевдо звезди, които играят в родната ни А група. Много бързо забрави ти идиотче, как точно Мартин Петров вкара за минута и половина 2 гола на Румъния за 2-2, голът срещу Холандия за 1-0, после стана 1-1. От фаул срещу Беларус един много важен при обрата тук в София, както и още мноооо мнооого други страхотни асистенции и игри на Марто и с Хърватия гола 2-2 завърши тогава с 1 на Берба и 1 на Марто. И общо взето Марто Петров е голям, само адмирации от моя страна към него.

8510
12.02.2012 16:48

Типично по нашенски,ето затова на никой футболист не му дреме за националния.Но и за какво да му дреме,като повечето са лекето като ей този шушляк.

tearsss
12.02.2012 16:21

Прав си е човека за всичко.Истината винаги боли

alechko
12.02.2012 16:20

Сборна фомация Ел Марконе ще ги бие Великия национал *lol*

half_wolf
12.02.2012 15:54

То даже не е за смях, ами за плачене.

Notilke
12.02.2012 16:08

Заради такива като тебе футбола ни е на тва дередже *wink* (сега добре ли е админе? )