Дортмунд и Байерн с домакински успехи, Щутгарт разгроми Херта

18:52
Дортмунд и Байерн с домакински успехи, Щутгарт разгроми Херта
Лидерите в германската Първа Бундеслига – Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен записаха победи в мачовете си от 21-ия кръг на шампионата. Шампионите от Дортмунд се наложиха с минималното 1:0 над Байер Леверкузен, което означава, че „жълто-черните“ ще продължат да бъдат лидери във временното класиране, запазвайки преднината си от две точки пред Байерн.

В същото време тимът от „Алианц Арена“ нямаше проблеми при домакинството си на Кайзерслаутерн, побеждавайки с 2:0. В голмайстори за победителите се превърнаха Марио Гомес и Томас Мюлер, като и двете попадения паднаха още през първото полувреме.

В друг мач от днес, Щутгарт се подигра с гостуващия Херта Берлин. Домакините се наложиха с 5:0, а само късметът спаси берлинчани от още по-разгромен резултат. Голове за Щутгарт отбелязаха Харник (2), Ибишевич, Оказаки, а Кобиашвили си вкара автогол за крайното 5:0.

Във временното класиране лидер продължава да бъде отборът на Борусия Дортмунд, следван от Байерн Мюнхен, като разликата между двата тима на върха е само две точки.

Резултатите от днес:

Байерн М – Кайзерслаутерн 2:0

Борусия Д – Байер Л 1:0

Майнц – Хановер 1:1

Щутгарт – Херта 5:0

Вердер – Хофенхайм 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация