Кройф: Европа тръпне от Ливърпул

14:28
Кройф: Европа тръпне от Ливърпул
Категоричните победи на Ливърпул над отборите на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед през миналата седмица, накараха всички участници в четвъртфиналите на Шампионската лига да обърнат по-специално внимание на мърсисайдци. Според легендата на каталунския клуб Йохан Кройф, Барса на всяка цена трябва да избегне сблъсък с Ливърпул в следващата фаза на най-престижния клубен турнир в Европа.

Жребият за 1/4-финалите ще се тегли в петък, а Кройф, безкрайно впечатлен от 8-те попадения на "червените" срещу испанския и английски шампион, се надява те да не се срещнат с лидера в Примера дивисион.

"В началото на сезона никой не искаше да играе срещу Манчестър Юнайтед, но сега положението е доста различно. След двата мача през миналата седмица, вече никой не желае да се среща с Ливърпул", коментира легендарният холандски треньор.

"Заради начина по който те разкъсаха отборите на Реал и Юнайтед, сега всеки се надява да ги избегне. Все пак съм на мнение, че Барселона може да победи всеки отбор, но съм сигурен, че в клуба никой не иска да се изправи срещу намиращия се в невероятна форма тим на Ливърпул", каза още Йохан Кройф.

Отборите, които ще участват в жребия в петък:

Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Байерн Мюнхен, Виляреал, Барселона и Порто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SwedeN
17.03.2009 22:42

iksvel, очевидно си проспал последните пет години европейски футбол, в които последователно пред Ливърпул глава склониха Ювентус, Челси, Милан, Барселона, Челси, Интер, Арсенал и Реал Мадрид.Няма да споменавам, че футболни хора като Хьонес и Кройф се надяват техните отбори да избегнат Ливърпул, затова се примири с факта, че в ШЛ няма по-силен състав.Няма нужда да си съчиняваш глупости за това кой как ще се чувства срещу подобен съперник, след като официалните становища бяха освободени в медиите.

shapmiona
17.03.2009 21:44

Ливърпул е моят любим отбор и се надявам да стигнат до финала на шампионската лига.Пожелавам им успех, а също така успех и на всички техни фенове.

Pandi
17.03.2009 21:36

Независимо кой ще играе срещу мърсайдци те вече няма да са така подценявани на предстоящия етап от турнира и ще берат доста ядове.
Истината е ,че Ливърпул няма какво да губат освен да спечелят ШЛ,но дали ще имат сили да повторят мачовете с Реал и Юнайтед занапред е въпрос на догадки.
Според мен този сезон няма да е на Ливърпул в ШЛ,но като нищо могат да се доберат до финала ако не им мине котка път.

Pandi
17.03.2009 21:32

Кройф е прав и за Барса ще е фатално да срещнат Ливърпул на следващия етап от турнира.
Обаче и на Ливърпул вече няма да е толкова лесно да надвива които и да е от останалите съперници.
Мисля,че Ман.Юн. ще се съвземе от загубата и ще се стегне в останалите мачове от ШЛ ,за да постигне поне финал ако не го спечели.

iksvel
17.03.2009 20:44

Еми честно казано не мисля, че е така. Особено пък Барса - те могат да се страхуват само ако загубят някой бас с колко ще бият Ливърпул ако ги срещнат. Манчестър Юнайтед ще са надъхани и ще искат да си го върнат заради дубъла в Премиършип над тях този сезон. Байерн Мюнхен с тези си 12 гола в 2 мача едва ли ще узнаят страх в скоро време. Арсенал едва ли ги е страх - те с 10 души направиха 1:1 с "мърсисайдци" по-рано този сезон, макар и на Емирейтс. Челси ги е страх само от световната финансова криза. Порто и Виляреал пък са считани за аутсайдери, но именно тези 2 отбора са доказвали, че могат да поднасят изненади. Те вече са победители - 1/4 финал в ШЛ си е голям успех за тях. Те излизат на терена с мисълта, че няма какво да губят. Тях точно най-малко ги е страх от Пул.

CRonaldo_fen
17.03.2009 20:43

Ekc_sl До някъде има право. Ливърпул са БИЛИ велики, но са БИЛИ *stop* Ливърпул разчита до голяма степен на късмета и до някъде на Джерард и откакто дойде и на Торес. Видя се сега докато те отсъстваха, че на Ливърпул им е трудно, дори срещу по-слабите в Англия. Може би, ако не беше Бенитес нещата щяха да са други, но той поне си има оправдания, собствениците не му давали пълна свобода с трансферите и незнам какво още. Но мисля, че това не е оправдание. Но ако трябва да сме обективни, виждаме че всеки си има оправданията. И като заключение : Ливърпул нямат потенциал за да спечелят каквото и да било. Трябва да има промени за да има позитиви

CRonaldo_fen
17.03.2009 20:25

Real_Pool_Fen Внимавай какво си пожелаваш! Недейте да съдите само по тези два мача на Ливърпул *stop* А и беше нормално все някога серията на Юнайтед да спре (за съжаление) *sad* Но това е само моментно

SwedeN
17.03.2009 20:15

Lionelsarta, дано осъзнаваш, че се поставяш в много неудобна ситуация с подобни изказвания.Преди 2 години Ливърпул гостува на "Ноу Камп" и последва старата римска максима - veni vidi vici.Това се случи в период, в който Барселона беше в суперформа и беше направила дубъл през 2006.Тръгнаха си, както всички останали големи отбори още на 1/8-финал и им трябваше 1 година, за да се съвземат.Този сезон ще си тръгнат на 1/4-финал ако срещнат най-добрия отбор в ШЛ за последните пет години - факт, за който говорят една титла, един финал и един полуфинал.Ули Хьонес си пожела да избегне Ливърпул, Кройф също, а английските отбори дори не смеят да се обадят след последните шамари.Времената на Шенкли, Пейсли и Фейгън се завръщат - Европа отново се страхува от Ливърпул.

Ekc_sl
17.03.2009 19:34

Всички пишете Ливърпул били в невероятна форма... Вие гледахте ли мача им с Юнайтед. Манчестър ги натикаха в наказателното и не им дадоха да си поемат въздух първото полувреме. Единствено индивидуалните грешки направиха Ливърпул победител, а иначе с играта си заслужаваха за не повече от равенство. И говорите били основния конкурент за ШЛ. Сър Алекс си е взел поуките, а и в ШЛ мачовете са от друго естество така, че ще поживеем ще видим, но моето мнение е, че Ливърпул сега както са надъхани ще запишат един-два лоши резултата или равенства и после ще кажете липса на късмет...
В момента се намират в "добра форма" единствено заради грешките които съперниците им допускат иначе с играта си са до никъде.

lionelsarta
17.03.2009 19:29

Вижте сега кво ще ви кажа:Барса падне ли се с Ливърпул и първата среща е на Камп ноу ви обещавам резултата да е 3:0
ако стане така искам всички деца който са между 1994-2004 да се откажат от Ливърпул защото до преди една-две години са били за Милан,Барса или Реал М. лесно е да кажеш че си от отбора който е в най-добра форма!за съжеление има много малко фенове в България който знаят точно от кой отбор са!!! *sick*

alex_su
17.03.2009 18:31

ливърпул ще отидат на полуфинал само и единствено ако не срещнат барса или ман ю.за челси не съм много сигурен но ако е арсенал,байерн или порто-се класираме.страх ме е срещу виляреал,защото може да се изложим срещу тях и ще ни се смеят много.

emo_peleto
17.03.2009 17:57

Аз съм привърженик на Юнайтед и честно казано бих искал да се срещнат с Ливърпул на четвъртфиналите, за да видим кой кого. Също двубой Ливърпул и Барса ще бъде много интересен, но все пак каквото рече Господ, това ще стане! *smile*

angel_hi
17.03.2009 17:15

Аз съм привърженик на Арсенал и неискам да се падат с Барса или Манчо.Най-добре с Порто.А Манчо с Левера,Барса с Челси и Виляреал с Bayern.
Каквото стане жребии и късмет!!!!

Real_Pool_Fen
17.03.2009 17:05

е как нема да ги е страх при положение 4е ТОРЕС и ДЖЕРАРД са здрави нема кой да ни спре *wink* *smile* *joking* а за жребия си пожелавам ман. или байерн или барса се едно

Gardjone
17.03.2009 17:03

В момента кои каквото иска да ми говори но ЛИВЪРПУЛ е в невероятна форма спрямо отборите от чергата на МАН.ЮН.,БАРСА,РЕАЛ и други така че ако им се падне Барса дано да ги бият поне с 2 гола разлика .Защото всички говорят че немогат да победят Барса ще видиме като им се паднат на жребият,който наближава и е много скоро след тази обедителна победа над Манчестър с 1:4,аз мисля че няма кой да ги спре относно за Шампионската титла,а за лигата там те вече показаха кои ще да е новият шампион и кои ще вдигне купата тази година,нищо че Манчестър води с 4 точки,и мач по-малко,това Ливърпул не ги плаши а напротив амбицира.Със всеки изминал мач те трябва да се вземат в ръце и да изиграят останалите им мачове подобаващо,и да вземат тази жадувана купа.Аз мисля че от тука на татък няма кой да спре ЛИВЪРПУЛ,докато нещата при Манчестър хич не са добри и още в следващият мач ще се издънат,а и умората си казва думата,немогат да вземат всички титли,това е положениято.Ливърпул трябва да се възползва от това и да си каже тежката дума да победят всеки които им се испречи на пътя.

Gardjone
17.03.2009 16:59

Така момчета това е отбора на всички времена ЛИВЪРПУЛ,отбор от класа отбор които заслужава да победи всеки един тим които им се испречи на пътя към финалите на Шампионската титла.

sa6ety
17.03.2009 16:30

lionelsarta несам от ливерпол но мисля че ЛиВерпол няма кои да ги спре (освен МаН разбира се) да земат ШЛ

*devil*

lionelsarta
17.03.2009 15:52

Момци не се подвеждайте БАРСА ще МАЧКА всеки който им се изправи по-пътя към финала!!! Барса

rosen1968
17.03.2009 15:43

tyshA Ти сериозно ли очакваш нито едни английски отбора да се засекат *sick* хаха аз искам да гледам така МАН Ю - БАЕРН МЮНХЕН ЛИВЪРПУУЛ – БАРСЕЛОНА ( Щото мърсисайдци са много добри и могат да бият всички с по 10 гола като гост *joking* *evil* ) Арсенал - Челси Порто - Вилереал

tyshA
17.03.2009 14:58

MAN UTD - BARCELONA
ARSENAL - BAYERN MüNCHEN
PORTO - CHELSEA
LIVERPOOL - VILLARREAL

masura
17.03.2009 14:55

Така и трябва. Всички да ги е страх.


YNWA

nik4eto
17.03.2009 14:45

Ливърпул най-великия отбор YOU'LL NEVER WALK ALONE