Светкавица направи равен с румънци в Албена

16:18
Светкавица направи равен с румънци в Албена
Светкавица и румънският Калатис (Мангалия) завършиха 2:2 в мач от група Б на турнира "Албена къп", предаде БТА.

През първата част на двубоя Светкавица бе по-активният тим, но не успя да стигне до попадение. В 11-та минута след центриране Мариян Станчев стреля опасно с глава, но топката се отби от левия страничен стълб на вратата на гостите.

Мохамед Тайко пропусна да изведе българския отбор напред в 26-та минута, след като бе изведен сам срещу вратаря на Калатис, но стражът на гостите спаси удара му. В 41-та минута Менди от домакините бе близо до гол, но отново вратарят на румънците спаси удара му по диагонал от десетина метра.

За гостите най-чистото положение бе в 30-та минута, когато Андрей Син бе изведен сам срещу вратаря на Светкавица, но стреля извън вратата.

През второто полувреме българите поведоха набързо с 2:0 само за две минути. Първо в 51-та минута точен бе Цветан Илиев, а в 53-та минута Тихомир Кънев покачи на 2:0.

Гостите успяха да върнат двете попадения чрез Разван Дойчану в 60-та минута и Робърт Лупу в 84-та минута.

След изиграването на първите две срещи от тази група начело е Спартак (Варна) с 3 точки, Светкавица и Калатис имат по една, като румънците са с мач повече от тима от Търговище. Последната среща от тази група е в сряда, когато един срещу друг ще се изправят Спартак (Варна) и Светкавица.

По-късно днес е втората среща от група А на турнира между Спортист (Своге) и Добруджа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари