Лудогорец направи нулево равенство със Сеница

22:05
Лудогорец направи нулево равенство със Сеница
Лудогорец завърши 0:0 в поредната си контрола в Белек, след като се държа като равен с равен на терена със словашкия Сеница.

През първото полувреме треньорът на лидера в шампионата Ивайло Петев заложи на футболисти, които по-често изнасяха тежестта на двубоите по родните терени.

Въпреки това словаците изглеждаха по-опасни в атаките си и дори удариха греда в малко преди почивката. След паузата Петев направи три промени в състава си и те се отразиха позитивно на играта на Лудогорец, който контролираше събитията на игрището, но натискът (особено силен в последния четвърт час) не доведе до победен гол.

Както е известно, разградчани искаха да играят две контроли през съботния ден, но според новия правилник на ФИФА отборите не могат да правят повече от 1 международен мач на ден. Така желанието на треньора Ивайло Петев играчите му да се изправят и срещу Дебрецен не се осъществи.

Дилемата пред ръководството на Лудогорец бе дали да се играе със Сеница или чешкия Млада, Болеслав, но в крайна сметка се спряха на 4-ия в словашката първа дивизия.

На вратата на тима от Разград пазеше Урош Голубович, който се понрави с няколко отлични намеси до почивката и предотврати изоставане в резултата. Пред него в защитата оперираха Йордан Минев, получил жълт картон, Александър Барт, Владимир Гулдан и Витиня, който също бе официално предупреден от рефера Артур Сафарян.

В халфовата линия започнаха Станислав Генчев, Светослав Дяков, Марселиньо, Емил Гъргоров и Сашо Александров, а по-напред бе изнесен Димо Бакалов. На почивката Петев реши да пусне в игра Мирослав Иванов и Кашчелан, вместо Бакалов и Генчев, а в 61-ата минута Бадема отстъпи мястото си на Кишада.

Най-чистото положение за разградчани през първото полувреме бе създадено в 31-ата минута, когато след скоростна атака и пробив на Александров, топката стигна до Гъргоров. Нисичкият халф веднага предостави кълбото на Генчев, чийто шут обаче рикошира и излезе в аут.

В 38-ата минута пък Стъмад от Сеница стреля с глва след изпълнение на пряк свободен удар и нацели гредата на Голубович. При получилото се разбъркване Вилковски отново пробва да открие резултата, но стражът на българския отбор се справи.

По-разнообразните атаки на словаците не продължиха след почивката и Миро Иванов особено освежи редиците на Лудогорец. Въпреки това териториалното преимущество на лидера в шампионата ни не водеше до чисти положения пред вратаря на Сеница Камеш.

В 75-ата минута остана съмнение за дузпа, след като Кишада се строполи в наказателното поле, но не получи наказателен удар.

Мишо Александров излезе сам срещу вратаря в 79-ата минута и получи най-изгодния шанс да се разпише, но вратарят на Сеница отрази изстрела и попречи на българския отбор да надделее.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация