БФС спря контрола на Лудогорец

10:42
БФС спря контрола на Лудогорец
Пропадна една от заплануваните контроли на Лудогорец на лагера в Турция. От Българския футболен съюз (БФС) информираха лидера в първенството, че вече не е разрешено да се играят по два мача в един ден.

Така в събота отборът ще излезе само срещу чешкия Млада Болеслав от 17 ч. А бе планирана и проверка със Сеница (Словакия), но тя се отменя, информира "Труд'.

Директивата е издадена от ФИФА като повсеместна мярка в борбата срещу черното тото с уговаряне на мачове. Смята се, че подобни контроли може лесно да се манипулират и... трудно да се проследи всеки един отбор какви ги върши. Защото практиката е в първия мач за деня да играят половината футболисти на даден отбор, а във втория - останалите. Но дали ще играят титулярите или резервите, решава само треньорът. Така обаче букмейкърите не могат да следят всеки двубой в детайли, за да дават адекватни коефициенти с оглед името и класата на клубовете. БФС е превел и разпратил подробности с новите изисквания за всяка контрола по света до българските клубове.

Изглежда трудна задача да се следи за всеки двубой. В Анталия има стотици отбори и програмите им търпят чести промени.

Футболистите на Лудогорец тренираха вчера... йога. След тежката загуба на резервите от украинския Волин с 2:6 и лютото 3:3 на първия тим с Рух (Хожуф) треньорският щаб постанови възстановяване без топка. Вечерта след битките играчите, подвластни на отрицателните емоции, се прибраха рано по стаите далеч преди вечерния час 23,00. На сутринта отборът се разходи по плажа на хотела и после кондиционните треньори Душан Стевич и Иван Йовановски ги подложиха на йога упражнения за дишане и медитация. В същото време Иван Стоянов правеше упражнения в басейна. Той получи лека травма на контролата с Волин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация