Новият правилник за международни мачове вече е в сила и за нашите клубове

15:43
Новият правилник за международни мачове вече е в сила и за нашите клубове
Всички клубовете от "А" и "Б" футболни групи получиха от Българския Футболен Съюз всички необходими документи за участие или организиране на международен приятелски мач или турнир. Клубовете от двете професионални групи са получили преведена версия на документа на български език вчера, 31-и януари.

Нормативите са съобразени с Правилника за провеждане на международни мачове на ФИФА, надлежно одобрен и приет от Изпълкома на БФС, за който професионалните тимове в страната бяха уведомени още през месец декември миналата година.

Съгласно въпросния правилник всеки клуб от "А" и "Б" група, участващ в или организиращ мачове с чуждестранни отбори в България или в друга страна; или участващ в или организиращ мачове с друг български клуб в друга страна, трябва да поиска разрешение чрез своята футболна асоциация от ФИФА и УЕФА. Попълнените формуляри за участие в международен мач или турнир следва да бъдат на английски език и също така да има копие на български език. Документите за оторизация трябва да бъдат изпращани до "Отдел за организиране на международни състезания и турнири" на БФС.

Клубовете от двете професионални групи получиха също така Правилника за провеждане на международни мачове на ФИФА на английски език и превод на български, състоящ се от 19 страници, обхващащи общите разпоредби, видовете международни мачове, процедурата за подаване на молба, уведомяването, отчитането и регистрацията на международни "А" мачове и заложените наказания при неспазването на нормативите.

Всяко нарушение на правилника се санкционира в съответствие с Дисциплинарния кодекс на ФИФА. Ако Международен мач се играе на територията на дадена страна без предварително разрешение, замесеният клуб се санкционира в съответствие с дисциплинарните правилници на въпросната Конфедерация, и при необходимост - тези на ФИФА. Освен това, отборите, които участват в този мач, и свързаните лица, към които спадат тези отбори, се санкционират в съответствие с дисциплинарния правилник на въпросната Конфедерация и при необходимост - този на ФИФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари