Зимбабве наказа още 13 играчи за корупция

12:23
Зимбабве наказа още 13 играчи за корупция
Футболната асоциация на Зимбабве (ЗИФА) отне състезателните права на още 13 играчи в резултат на разследване за манипулиране на изхода от мачове. Общият брой на наказанието стана 80, като в това число попадат и повечето национали на африканската страна.

Изпълнителният директор на ЗИФА - Джонатан Машингаидзе, обясни, че всички участници в "черното тото" ще трябва да бъдат оневинени от комисията по етика, преди да играят футбол отново.

"Всички споменати в доклада за "Азиягейт" са наказани, независимо от броя на изиграните от тях мачове. Те ще преминат през разпит от комисията по етика и чак тогава ще могат да бъдат включвани в селекцията на националните отбори", заяви Машингаидзе за "Хералд".

Разследването на ЗИФА започна миналата година, а до момента много от футболистите вече са признали, че са приемали подкупи от нелегални азиатски букмейкъри за манипулиране на изхода от приятелски срещи между 2007 и 2009 година. Парите са били предавани от помощници на сингапуреца Уилсън Перумал, който в момента се намира във финландски затвор с подобни обвинения.

Наказанието на играчите ще повлияе на квалификациите на Зимбабве за купата на Африка през 2013 година. Мачовете започват на 29 февруари, а първият съперник е Бурунди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация