Габон с 3 от 3 за КАФ, Мароко е аут от турнира (видео)

09:28
Габон с 3 от 3 за КАФ, Мароко е аут от турнира (видео)
Пиер-Емерик Обамеян вкара гол в трети пореден мач от купата на африканските нации, като този път донесе победа на Габон с 1:0 над Тунис и класира отбора си за четвъртфиналите от първо място в група "С" на турнира.

Двата тима се бяха класирали напред и мачът имаше значение само за разделянето на квотите на четвъртфиналите. Габон, с три победи до момента, ще срещне втория от група "D", където Гана е лидер с 6 точки и играе срещу намиращия се на второ място с един
успех до момента Гвинея. По-вероятно е победителите от група "С" да срещнат обора на Мали, който също е с три точки, но срещна слабака Ботсвана.

Габон и Тунис играха предпазливо на стадиона във Франсвил, а символичните домакини се възползваха от едно от малкото положения, дошло след час игра. Обамеян получи топката на линията на наказателното поле и стреля по земята, а стражът Рами Жериди нямаше видимост и пусна гола за 1:0.

Отборът на Габон стана изненадата на турнира в Африка, след като победи с 3:2 Мароко в миналия си мач. Мароканците отпаднаха, въпреки че победиха с 1:0 Нигер с гол на Юнес Белханда, който беше точен 11 минути преди края на срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари