Посъветваха гражданите на Лондон да пият бира преди Олимпиадата

10:34
Посъветваха гражданите на Лондон да пият бира преди Олимпиадата
Организаторите на олимпийските игри в Лондон дадоха изключително любопитен съвет на хората, които живеят и работят в английската столица, пише агенция Асосиейтед прес.

Официалното съобщение към лондончани гласи: "Бъдете търпеливи. Пийте по една бира. Работете от домовете си".

За да отрекат вероятния транспортен хаос по време на летните олимпийски игри в Лондон, организаторите откриха кампания, с която ще се опитат да променят маршрута на гражданите на столицата. С цел да бъдат улеснени достъпите до олимпийските обекти, от организационния комитет са готови да хвърлят цели 8.8 милиона британски лири. Част от тази сума би трябвало да покрие разходите по допълнителни възнаграждения на недоволстващите работници в метростанциите и градския транспорт, които бяха наречени "олимпо-скептици" от кмета Борис Джонсън.

"Те прогнозират, че масата от гости на олимпиадата (б.а.- Джонсън я нарича "tumbleweed". Това е дефиниция за всяко растение, което се откъсва от корените си през есента и носено от вятъра, то се смесва с други представители на флората до поява на огромно търкалящо се кълбо) ще преминава през централната лондонска улица "Shaftesbury Avenue". Те грешат и пропускат уникална възможност за допълнителна печалба", каза Джонсън.

Висшите служители в лондонския транспорт изпитват огромни затруднения в последните месеци, защото са притиснати от проблеми със застаряващата градска мрежа. Те планират инвестиция от 6.5 милиарда британски лири за модернизиране на транспортната система, която трябва първо да издържи на наплива от зрители за олимпийските игри, продължава материалът на АП.

Всъщност, чиновниците предложиха на лондончаните да взимат пример от своите съграждани, които пият по бира след края на работния ден, с което избягват пътуването в пиковите часове през вечерта. Препоръки за сутрешното пътуване, посредством алкохол или други, не бяха отправени от страна на организаторите.

Междувременно, британското правителство започна разговори с по-големите бизнес компании, изисквайки назначаването на по-гъвкаво работно време за служителите. Проблемът е в това, че дори в нормален ден, застаряващото лондонско метро се затруднява да приеме всичките 12 милиона курса, а по време на олимпиадата броят ще скочи с допълнителни три милиона. Жертва за оптимизиране на графика ще трябва да направят лондончаните, които бяха помолени да променят работните си графици, да сменят курса към офиса и да променят живота си за кратко.

Джонсън вече обяви, че дори пътниците по линия "Jubilee", която е една от ключовите артерии, "няма да останат без компания". Това е предизвикано от желанието на организаторите да бъдат използвани минимум количество автомобили, а гостите на олимпийските обекти да пристигат пеша или с велосипеди. Точно поради тази причина те ще получават дневен пропуск за метрото в комплект с билетите си, а специалната линия "Javelin" ще ги отвежда от централната спирка "St.Pancras" до олимпийския парк, разположен в източния лондонски квартал "Stratford". Кампанията за облекчаване на транспорта започна в понеделник, но още в началото си понесе удар от страна на
водачите на железопътния транспорт в столицата, които считат еднократното заплащане от 500 лири за крайно незадоволително.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация