Гонзо: Не се плаша от бомбите, обичам такава атмосфера

11:33
Гонзо: Не се плаша от бомбите, обичам такава атмосфера
Лидерът на Левски Георги Иванов-Гонзо остана доволен от представянето на отбора срещу Ботев Пловдив. Пловдивчанинът бе сред малкото футболисти на "сините", които бяха категорични, че реферът е взел правилно решение срещата да не бъде прекратен заради ексцесиите по трибуните. Ето какво каза Гонзо след сблъска на стадион "Христо Ботев".

- Гонзо, след мача с Вихрен реагира малко остро спрямо играта на отбора. Този път доволен ли си от представянето на Левски срещу Ботев (Пд)?

- Мисля, че контролирахме играта до изгонването на Данчо Милиев. Логично през втората част трябваше да се затворим и да разчитаме на контраатаки, опитвахме се да отбележим поне още един гол. Доволен съм, че отборът игра като едно цяло, игра мъжки и се раздаде докрай. Изпуснахме доста положения, но е радващо, че победихме.

- Като че ли се поуспокоихте след гола на Тасевски?

- Вижте, този мач не беше никак лек. Да не говорим, че имаше и много силен вятър, което също ни затрудняваше в известна степен. През второто полувреме вече пък ни стана трудно да изнесем играта в половината на Ботев. Опитвахме се по всякакъв начин да затрудняваме стоперите им, за да не изсипват топката към нашата врата. Да не забравяме обаче, че имахме гол преднина и затова можехме да не атакуваме толкова, тъй като резултатът ни устройваше.

- Атмосферата по трибуните беше доста нажежена, ти лично стресна ли се от хвърлените бомбички?


- По принцип публиката на Ботев (Пд) е доста темпераментна, така че е напълно нормално да има такова напрежение по трибуните. Въпреки тези бомбички мисля, че се получи добра атмосфера и от нашите фенове, и от тези на Ботев. Хубаво е да има повече такива мачове.

- Не трябваше ли все пак двубоят да бъде прекратен? Една от тези бомби рани помощник-треньора на Левски Тони Здравков...

- Не, не смятам, че мачът трябваше да бъде прекратен след хвърлянето на бомбичките. Не бива да забравяме, че има хора, които очакваха това дерби с огромен интерес. По мое лично мнение съдията подходи по най-правилния начин спрямо ситуацията.

- А като цяло според теб реферът справи ли се с тежестта на двубоя. Правилни ли бяха отсъжданията с червените картони на Данчо Милиев и Лилчо Арсов?


- Не бих искал да коментирам съдийските отсъждания. Просто сега и да говорим къде, какво е сгрешил, как е постъпил, не можем да върнем нищо назад.

- Ще успее ли Левски да се пребори за титлата с тази игра, която демонстрира през пролетния дял от шампионата?

- През втория полусезон Левски играе добре, досега сме само с победи. Ето, в мача срещу Ботев (Пд) показахме, че играем като истински колектив, особено през второто полувреме, когато трябваше да се прегрупираме и да внимаваме да не допуснем гол. Така че лично аз съм доволен от старанието на всички футболисти в нашия тим. Разбира се, има треньорско ръководство, което ще даде крайните оценки за представянето ни към момента. Левски е на прав път. Разполага с млад отбор, който се нуждае единствено от самочувствие. Характерът на отбора вече започна да се проявява и тимът е много по-силен като колектив, отколкото като индивидуалности.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация