Камата: Аста маняна = Да ви го набабаня

15:11
Камата: Аста маняна = Да ви го набабаня
"Това ще си го сложа в рамка. Виж, виж кой е десети и кой единадесети", въодушеви се Христо Стоичков, след като бе класиран пред Петър Попангелов в благотворителното състезание на фондацията на принц Албер в Банско. Камата стисна зъби, след като кара цяла вечер от Свиленград до курорта през Гърция, за да направи два манша в слалома, а след това участва и в биатлон, информира "24 часа".

След първото си спускане Стоичков финишира с красиво падане за публиката, което би било оценено с дузпа от всеки футболен съдия. Изпълнението му взриви публиката и накара дори президента на БОК Стефка Костадинова да му се поклони. Във втория манш той се възползва от заспал стартов съдия и с партньора си от детския тим се промушиха заедно и дадоха едно от най-добрите времена.

Състезанието се проведе на принципа звезда и млад състезател срещу друга двойка. В крайна сметка за победител бе определен Рикардо Патрезе, който изпревари Симоне Орегоне и Килиан Албрехт. Орегоне държи световния рекорд по скорост на ски, като има 251,4 км/ч, което впечатли дори и пилотите от Ф1. Невероятно добре се справиха и двете ни звезди в биатлона Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина.

Пилотът от Ф1 Витантонио Лиуци се контузил на загрявката и заради това пропусна състезанието. Веднага бяха намерени и заместници на звездите. Така Стефка Костадинова, без да кара, се класира на пето място, а Лиуци бе на секунда пред Камата. Стоичков бе култов и при появата си на пистата, като поздрави фотографите с "Аста маняна, на български е да ви го набабаня”. Той бе най-активен и в благотворителността. Спонсорът на " Литекс" GLOBUL бе приготвил негов екип с автограф, а самият Стоичков бе приготвил реплика на "Златната топка".

По време на биатлона се оказа, че пушката не е като ловната, и от положение прав Стоичков изпусна и петте си изстрела. Неговият тим обаче стана 11-и, като победи олимпийската шампионкаСандрин Баи. Генерално първото място бе за мениджъра на "Лотус" Ерик Булие, следван от екипа на Мауро Сера, който е изпълнителен директор на фондацията на Албер и Килиан Албрехт. Катя Дафовска бе четвърта, а Ирина Никулчина - шеста при завръщането си на трасето, което бе само 300 метра. От държавните хора за благотворителност се сети единствено министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vratarchety
30.01.2012 00:28

и не се казва Христо Стоичков , а Д-р Христо Стоичков *lol*

vankata713
29.01.2012 18:08

"Аста маняна, на български е да ви го набабаня”*lol**joking*това е лъжа Hasta Mañana=се превежда(до утре)..да ви го набабаня*lol**lol*.....преводача нещо се е объркал*wink*