Марто Петров с две голови асистенции, вижте резултатите от ФА Къп

19:09
Марто Петров с две голови асистенции, вижте резултатите от ФА Къп
Мартин Петров бе замесен и в двата гола на Болтън, с които тимът от "Рийбок Стейдиъм" победи Суонзи с 2:1. По този начин отборът на българския национал се класира за петия кръг на турнира за Купата на Футболната Асоциация.

Българското крило, който игра цял мач, получи доверието на мениджъра Оуен Койл и започна като титуляр сблъсъка между двата елитни клуба от най-старото футболно състезание в света. "Лебедите" изненадващо поведоха първи в резултата, след като в 43-та минута Люк Муур вкара топката във вратата на Адам Богдан след пас на Лирой Лита. Мартин Петров обаче се развихри в края на първата част и направи едно от поредните си прекрасни центрирания, този път от фаул. Дарън Пратли бе на правилното място и с глава вкара за 1:1 в продължението на първото полувреме. В 56-та минута, отново Петров се отличи с голова асистенция, а победното попадение за Уондърърс бе дело на Крис Ийгълс в 56-та минута след грешка на вратаря на гостите Герхард Тремел.

Александър Тунчев бе в групата на Лестър, които също продължават напред в турнира след успех с 2:0 над Суиндън Таун. Българският национален бранител обаче остана на пейката на своя тим. Звездата на "лисиците" Джърмейн Бекфорд се разписа на два пъти и класира своя тим напред за ФА Къп.

Всички резултати в турнира от днес:

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:1,
Болтън - Суонзи Сити 2:1,
Лестър Сити - Суиндън Таун 2:0,
Блекпул - Шефилд Уендзди 1:1 (преиграване),
Дарби Каунти - Стоук Сити 0:2,
Хъл Сити - Кроули Таун 0:1,
Милуол - Саутхямптън 1:1 (преиграване),
Шефилд Юнайтед - Бирмингам Сити 0:4,
Стивънидж - Нотс Каунти 1:0,
Уест Бромич Албиън - Норич Сити 1:2.

По-късно днес е мача Брайтън енд Хоув Албиън - Нюкасъл, а утре са срещите Съндърланд - Мидълзбро и Арсенал - Астън Вила. Тотнъм и Евертън пък се класираха вчера за петия кръг на ФА Къп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DuX4o0
29.01.2012 10:55

Право на М.Петров показва защо е най-доброро крило вав вишата лига играло някога *smile*

Toddor
29.01.2012 09:40

Само той и Стенли крепят националния, донякъде и Михайлов, но след като се оттеглят от националния... ще бъдем извън топ 100 в ранглистата на FIFA сигурно и българския футбол ще потъне вдън земя. Просто без Марто, Стилиян и Бербо няма национален отбор на България.

ManUnitedfan07
29.01.2012 09:10

Айде бе, може ли нашето момче е направило 2 асистенции, били са с 2:1, а има само 5 коментара. Докато в теми за Барселона и Реал коментарите са 40 пъти повече. Все едно в Барселона и Реал играят 22 българи...

sado
29.01.2012 00:15

Марто ,Стилиян ,Митко ми това май са хората които ни радват през тези години . Ами те вече остаряват .После КАКВО ?
КОЙ? Няма .В Турция и други измекярски първенства , какво правите там ,драги млади ТАЛАНТИ?*sad**sad**sad*

mnooqsno
28.01.2012 22:12

На Марто съм фен заради добрите му мачове за национала браво на него , дано играе още някоя и друга година и да показва добро ниво .

SuperSizee
28.01.2012 21:47

Жалко е че не се говори повече за хората които наистина правят нещо и прославят страната ни, а чета само глупостите за Божинов - пародията Левски, ЦСКА, Литекс и Лудогорец и това е...Коментарите след мача Ливърпул - Юнайтед нямат край, а тук само едно момче е коментирало - БРАВО *wink*