Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд с нови победи

18:30
Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд с нови победи
Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд записаха домакински победи в 19-ия кръг на Бундеслигата и продължават с пълна сила битката за шампионската титла на Германия този сезон.

Баварците се измъчиха доста на "Алианц арена", но победиха с 2:0 гостуващия тим на Волфсбург. Марио Гомес заби 17-ия си гол от началото на сезона в 60-та минута, а Ивица Олич покачи на 2:0 в 90-та минута, оформяйки крайния резултат.

Шампионите от Борусия Дортмунд, за разлика от тима на Юп Хайнкес, си оплетоха рано кошницата и надвиха у дома Хофенхайм с 3:1. Японският национален полузащитник на "жълто-черните" Шиниджи Кагава вкара две от попаденията и вече има шест гола на своя сметка за сезона, третото попадение пък бе дело на Кевин Гроскройц. Защитникът Фабиан Джонсън вкара за гостите, като това бе първо попадение за него през кампанията.

По този начин, Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд вече имат по 40 точки. Шалке 04, които има 37 точки, гостуват по-късно днес на ФК Кьолн, а Борусия Мьонхенгладбах, които са с 36 точки, пътуват утре за Щутгарт.

Всички резултати в Германия от днес: Аугсбург - Кайзерслаутерн 2:2, Байерн МюнхенВолфсбург 2:0, Борусия ДортмундХофенхайм 3:1, Херта – Хамбургер 1:2, Вердер Бремен – Байер Леверкузен 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

schw31nst31ger
28.01.2012 21:50

Парвите трима в Германия са с еднакъв брой точки четвъртия е една точка зад тях германското през този сезон е привлякло най-много поблука битката за титлата е жестока и е между 4 отбора нека сега някой да ми каже , че висшата лига е по интересна от Бундеслига ...
ПС: честито на всички фенове на двата отбора

brickbat
28.01.2012 19:04

супер старт на Борусия - разгроми хамбургерите като гост и сега победи за първи път ако не се лъжа от 4 мача отбора на Хофенхайм. Битката за титлата ще е много оспорвана, аз като фен на Дортмунд бих искал да станат шампион, но шансовете не са големи, защото Байерн сега са по - силни и все пак всичко е възможно!