Ботев Пловдив започна годината с разгром

17:51
Ботев Пловдив започна годината с разгром
Ботев Пловдив започна с изразителна победа годината, в която клубът ще чества един век от своето създаване. "Канарите" на Милен Радуканов разгромиха с 4:0 шестият в Западната "Б" група Септември Симитли. Младият специалист пусна в игра два различни състава, които отбелязаха по два гола във всяко полувреме.

Неофициален дебют с екипа на Ботев направиха новите попълнения Христо Иванов, Христо Телкийски, Венцислав Бонев и Деян Христов, както и младоците Лазар Марин и Лъчезар Ангелов. За първи път от лятото на терена се появи и Мартин Димов, а с капитанската лента в началото на мача отбора изведе 18-годишният Тодор Неделев.

Попаденията за "жълто-черните" вкараха Деян Христов и Петър Атанасов преди почивката, а на два пъти през втората част се разписа Ирфан Юсеинов, като в първия случай това се случи със серизната помощ на вратаря на Септември. Ботев излезе в състав: Иванов – Аргиров, Рахов, Димов, Бонев – Телкийски, Неделев, Атанасов – И. Димитров, Й. Христов, Д. Христов.

Двубоят започна с два удара от фаул на Тодор Неделев и разбъркване в наказателното поле на Септември, завършило с изчистване на топката. В 6-ата минута гостите пропуснаха да открият, след като удар на Григоров срещна напречната греда над Христо Иванов.  При първото по-чисто положение за "канарите" Деян Христов направи двойно с Петър Атанасов, фитнира защитник и стреля, но Ганев изби топката. В 17-ата минута таранът на Ботев опита красив прехвърлящ удар, спасен отново от стража на Симитли.

При третия си опит да вкара Деян Христов успя да открие головата си сметка. В 22-ата минута нападателят бе изведен от Петър Атанасов и с премерен удар по земя прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Три минути по-късно Йордан Христов можеше да удвои, но ударът му от 20-ина метра профуча покрай вратата. В 34-ата крилото на Ботев се възползва от грешка в противниковата защита и асистира на Атанасов, който с удар от границата на пеналта направи 2:0. Петьо пропусна да вкара за втори път в 41-ата минута, когато стреля в аут от точката на дузпата след извеждащо подаване на Неделев. Последният шанс през първата част се откри пред Данчо Христов, който получи пас от Телкийски и опита удар, който не намери целта.

През второто полувреме Милен Радуканов заложи на изцяло нова единадесеторка и Ботев започна в следния състав след почивката: Амбарцумян – Марин, Гаджалов, Домакинов, Вл.Байрев – Петров, Манчев, Александров – Юсеинов, Ангелов, Курдов.

В 59-ата минута преднината на "жълто-черните" стана класическа. Арфата опита центиране, топката се насочи към рамката и вратарят на Септември я изпусна в мрежата зад себе си - 3:0. Секунди преди гола Балтов пропусна да вкара отблизо, след като ударът му попадна в тялото на Амбарцумян. В 63-ата удар на Александров "облиза" страничната греда от външната й страна, а в 75-ата Николов не се възползва от грешка на Гаджалов и останал очи в очи с Армандо не успя да го преодолее.

В 83-ата минута Юсеинов вкара красиво в горния ляв ъгъл след асистенция на Манчев и направи 4:0. Последва шанс и за Наско Курдов, който открадна топката в пеналта, но ударът му мина над напречната греда. В ответната атака отново Николов изкочи сам срещу Амбарцумян и пак стражът на Ботев запази хладнокръвие и спаси шута на нападателя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

schw31nst31ger
27.01.2012 18:25

Най-накрая някой по-добър резултат *lol* вече ни беше писнало с тея Х-ове