Челси би минимално Сити, Божинов се появи в края

17:24
Челси би минимално Сити, Божинов се появи в края
Челси победи Манчестър Сити у дома с 1:0 в мач от 29-я кръг на Висшата лига и се върна на второто място в класирането. Майкъл Есиен през първото полувреме вкара единственият гол в мача. Българският нападател Валери Божинов влезе в игра в 81-а минута на мястото на неубедителния Робиньо.

Още във втората минута Франк Лампард вкара за домакините, но голът му бе отменен заради засада. В 18-а обаче Майкъл Есиен бе оставен непокрит близо до вратаря на "гражданите" Шей Гивън и откри в полза на "сините".

До края на полувремето гостите се опитаха да отговорят и успяха да организират няколко опасни атаки, но до промяна на резултата не се стигна и тимът на Гуус Хидинк се оттегли с гол преднина на почивката.

В началото на второто полувреме Челси натисна и Дидие Дрогба имаше две добри възможности, но в първия случай защитник на Сити се намеси решително, а след това и Гивън демонстрира рефлекс. Жулиано Белети уцели греда в 62-а минута.

Божинов замени Робиньо в 81-а минута и веднага стреля опасно към Петър Чех, но вратарят на Челси спаси.

С победата лондончани изпревариха по голова разлика Ливърпул на второто място във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasenco
18.03.2009 15:40

Трябва много да се внимава с пускането на Божинов в игра.Точно тези прибързани пускания го доведоха до тези повторни контузии.Дано да няма вече контузии,че да заиграе вече и да разкрие потенциала си.А за таланта мога да кажа,че е голям.Просто тези контузии му пречат да се развие.

donkerson
16.03.2009 21:45

Много важна победа за Челси с което прави борбата за титлата много интересна.Предвид програмите на отборите в оставаштите мачове надали обаче ше бъте стопена разликата.Но все пак САМО ЧЕЛСИ.И дано късмета да е с нас.

winnera_
15.03.2009 22:47

Има много талант в Божинов ама трябва да е титуляр да им покаже на тея мишки машина е

AviMC
15.03.2009 22:14

Харесвам Божинов,но нека го пускат в игра когато е на 100% възстановен!Все пак Only Chelsea *wink*

arc
15.03.2009 19:51

Не знам ама за тези 10 минути ми са струва че Божинов игра по добре от колкото цялата предна линия цял мач. Явно го чакат да са възтанови напълно защото иначе Марк Хюз трябва да е сляп че да не го пуска по рано.

cob
15.03.2009 18:21

Божинов за 10 минути направи повече от Робиньо *smile*