"Смърфовете" разбиха Светкавица за първа победа в контролите

17:49

"Смърфовете" разбиха Светкавица за първа победа в контролите
Локомотив Пловдив постигна първа победа в контролите през 2012 година, след като се наложи над Светкавица Търговище с 5:0 на заснежения терен в Сандански.

Повторен дебют за родния си тим направи нападателят Любомир Цеков, който записа гол и асистенция. В самия край на мача в игра се появи и 16-годишният вратар Георги Ставрев, за когото това също бе дебют за мъжкия отбор на Локомотив Пловдив. Първи мач за "смърфовете" изигра и новото попълнение Танко Дяков.

"Черно-белите" създадоха доста чисти положения за гол, като първото бе още в 6-та минута. Тогава Цеков шутира мощно от границата на наказателното поле, но в аут. Две минути по-късно Драги Коцев центрира от корнер и Дяков засече с глава, принуждавайки вратарят да избива в корнер.

Резултатът бе открит в 19-та минута от Цеков. Топката бе центрирана от Коцев и високият нападател я засече с летящ плонж с глава между двама защитници. Седем минути по-късно Коцев прати топката в мрежата, но реферът отсъди игра с ръка.

Капитанът Христо Златински покачи на 2:0 в 30-та минута с шут от 15-ина метра. Малко след това Илиян Йорданов прехвърли вратаря на Светкавица, но притича защитник и успя да изчисти от голлинията.

В 40-та минута Локомотив (Пд) поведе с 3:0. Цеков пое пас и комбинира с Драги Коцев, който напредна и с прецизен шут по земя отбеляза.

След почивката "черно-белите" излязоха с нов състав, който също продължи да доминира на терена. Четвърт час преди края другият нападател на проби – Христо Спасов, бе съборен в наказателното поле, а Любо Витанов вкарва отсъдената дузпа за 4:0.

В 89-та минута Йошев направи самостоятелен пробив и сам прати топката в мрежата за крайното 5:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация