Легендарният вратар Петер Шмайхел се завръща за Евро 2012

14:26
Легендарният вратар Петер Шмайхел се завръща за Евро 2012
Легендарният бивш вратар на Дания и Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел се "завръща" за ЕВРО 2012 в ролята си на глобален посланик на официалния спонсор на първенството
"Карлсберг".

Той е избран за основна фигура, която ще представлява компанията на срещите с фенове и медии и ще дава личен пример за забавление, но и отговорно поведение по време на турнира. Освен това се очаква активното присъствие на Шмайхел да върне спомена за победата на Дания на европейското първенство през 1992 г., когато той изиграва важна роля за триумфа на отбора си.

"Да привлечем Петер в нашия отбор е наистина фантастична възможност. От една страна той има много силна връзка с футболните фенове по цял свят, и от друга е истински модел за подражание. Чрез него ние ще отправим посланието си хората да се наслаждават на ЕВРО 2012, но и да бъдат отговорни в забавлението", обясни Йорген Бул Расмусен, Президент и главен изпълнителен директор на компанията.

"Вярвам, че "Карлсберг" е една от причините да играя професионален футбол. През 70-те години, когато мечтаех да играя в националния отбор на Дания и в Манчестър Юнайтед, компанията вече беше започнала да инвестира сериозно в този спорт. Това даде шанс на хора като мен да станат част от магията, наречена футбол".

Така Петер Шмайхел обясни решението си да стане посланик на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

demetrio
25.01.2012 15:53

Чудят се как да напишат заглавието за да може някой да се подведе и да отвори новината *vicious*

davidov6
25.01.2012 14:35

До коментар [@comment 935043] от [@user ManUnitedfan07]:

хаххахах е ти ко мислиш 4е ще варди ли *lol**lol**lol*

ManUnitedfan07
25.01.2012 14:39

Ми не ама виж колко идиотски е написано..