Конте сменя схемата на Юве, за да изненада "вълците"

16:52
Конте сменя схемата на Юве, за да изненада "вълците"
Треньорът на Ювентус Антонио Конте ще смени схемата на игра, която използва през този сезон,  за мача с Рома довечера.

Срещата е четвъртфинал от турнира за Купата на Италия и специалистът е решил да поднесе изненада на своя колега Луис Енрике.

"Бианконерите", които обичайно играят в схема 4-3-3, днес ще са подредени в по-нетрадиционното за тях 3-5-2. До момента Конте използва подобна подредба за два мача - срещу Наполи и срещу Удинезе. Интересното е, че и неаполитанци, и "фриулани" се подреждат в схемата 3-5-2 и наставникът на Юве обясни, че в тези мачове е искал отборът му да се противопостави огледално на опонента.

Рома, от друга страна, играе в схема 4-3-1-2 и причината Антонио Конте да избере вариант с трима централни бранители е друга. Бившият капитан на "Старата госпожа" иска активно да противодейства на триото Тоти - Ламела - Борини, което напоследък е в много добра форма.

Също така Конте не желаел да дава титулярно място на Милош Красич, който го разочарова тотално през този сезон. Вместо сърбина, Щефан Лихщайнер ще бъде изтеглен като десен халф-бек, а отляво ще бъде Марсело Естигарибия.

В нападение за Юве се очаква да си партнират Марко Бориело и Алесандро Дел Пиеро.

Ето и вероятния стартов състав на Юве: Сторари, Барцали, Бонучи, Киелини, - Лихщайнер, Естигарибия, Пирло, Мароне, Джакерини, - Бориело, Дел Пиеро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KrisJuve
24.01.2012 18:35

Вероятния стартов състав е добър. Ако Капитана е титуляр смятам, че ще е мн добре, все пак последен сезон и не е титуляр, сигурно ще е надъхан. *vicious*