Община Сливен трябва да изплати 5.5 млн. лв. заради Лечков

20:26
Община Сливен трябва да изплати 5.5 млн. лв. заради Лечков
С Решение на Арбитражния съд при БТПП е присъдена сума за заплащане от община Сливен в размер на над 5 милиона и 500 хиляди лева на фирма "Булгейт".

Сумата е по водния цикъл на град Сливен - проект за строителство и реконструкция на канализационната мрежа, съобщават от общинския пресцентър.

Решението на съда е от 18 януари т. г., окончателно е и подлежи на принудително изпълнение. Вината е на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.

Дължимата сума е формирана от неразплатени, но извършени от фирмата строително-монтажни работи, от пропуснати ползи, лихви и разходи по делото.

Радостин Русев, управител на фирмата - изпълнител на проекта, припомни, че договорът е прекратен едностранно по несъществуваща клауза от бившия кмет Йордан Лечков, с твърдения за некачествена работа, което обаче не е констирано в нито един документ, внесен в съда.

След остраняването на фирмата, Русев и негови колеги общински съветници от предишния общински съвет внесоха сигнал в българските официални институции, Европейския парламент и Европейската комисия, който стана причина през август 2011 г. да бъде спряно и досега еврофинансирането на всички обекти в община Сливен.

През октомври 2011 г. Йордан Лечков загуби изборите за кмет на Сливен на балотаж. За него гласуваха 23 420 души - 43,28%, и кмет стана кандидатът на БСП Кольо Милев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gangan
24.01.2012 07:33

Ей такива са всички подлоги на ЦСКА !!! Неграмотни , некадърни и малоумно нагли !!! Сега лечков циглака нека извади 5,5 млн като малоумния му мозък го е карал да се мисли за безсмъртен !!!

TheHeavenMakers
24.01.2012 04:15

Ей такива са всички подръжници на Герб !!! Неграмотни , некадърни и малоумно нагли !!! Сега лечков циглака нека извади 5,5 млн като малоумния му мозък го е карал да се мисли за безсмъртен !!!