Юве разпиля Болоня, вкара четири след почивката

23:20
Юве разпиля Болоня, вкара четири след почивката
Ювентус победи Болоня у дома с 4:1 в късния съботен мач от поредния кръг на италианската Серия А. Гостите водеха с 1:0 на почивката, но през второто полувреме торинският гранд обърна развоя на срещата и отбеляза 4 безответни гола.

Играта на "бианконерите" не спореше преди почивката и футболистите на Клаудио Раниери не успяха да създадат почти нищо интересно пред противниковата врата. В 24-а минута дори гостите поведоха, след като Марко Ди Вайо изведе чудесно Масимо Мутарели, който преодоля Джанлуиджи Буфон за 1:0 в полза на Болоня.

Ювентус опита с центрирания от фланговете да стигне до изравнително попадение, но само веднъж до почивката Хасан Салихамиджич успя да застраши вратаря на гостите.

Второто полувреме започна вихрено и в 48-а минута Салихамиджич изравни с глава след центриране. Веднага след това Себастиан Джовинко пропиля чудесен шанс да вкара втори гол за Юве. На противоположната врата Буфон трябваше да спасява удар на Ди Вайо.

В 71-а минута Джовинко увенча добрата си игра с гол и "старата госпожа" поведе с 2:1. Четири минути по-късно Алесандро Дел Пиеро получи хубав пас в наказателното поле на Болоня, финтира защитник и отбеляза трети гол за Ювентус. В 88-а минута капитанът на "бианконерите" вкара втория си гол в мача и оформи крайното 4:1. Дел Пиеро беше близо до своя хеттрик, но в 90-а минута гредата спаси гостите.

След успеха тимът от Торино вече има 59 точки, с 4 по-малко от Интер, който утре посреща Фиорентина.

В другия мач игран по-рано днес Дженоа победи Каляри като гост с 1:0. Рикардо Оливейра вкара единственият гол в 85-а минута на срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DJAKO_10
15.03.2009 12:06

Браво Юве.Направо ги разпиляхме снощи.Показахме защо сме най-добрите.Джове направи перфектен мач.Днес дано Интер сгреши и титлата е наша.Напред Юве *thumb_up*

juventineca_85
15.03.2009 00:50

Давайтевсичко Юве нищо не е загубено още! Има и мач с Интер в Торино. Всичко трябва да се вземе до края.Успех и FORZA JUVE

bianconero27
15.03.2009 00:12

Много добър мач направихме. Особено второто полувреме. Отново страхотен мач на Джови, Але без малко хеттрик да забоде, а Салихамиджич направи гол, 2 асистенции и бе в основата на атката и за гола на Себа.
Стискаме палци на Фио утре и чакаме Рома *smile*

tarikat40
14.03.2009 23:26

Междо другото поздравления на winner.bg вие винаги първи побликувате статите след маччовете и въобще всиччко е ок *smile*

tarikat40
14.03.2009 23:23

Най-добрите направо ги смаччкахме ,а Дел Пиеро и Джовинко наи лудите *joking*