Липи: Резултатите лъжат, английските отбори не са по-добри от нашите

19:21
Липи: Резултатите лъжат, английските отбори не са по-добри от нашите
Марчело Липи е на мнение, че за превъзходството на английския над италианския футбол не може да се говори. Според селекционера на националния тим на Италия, резултатите в Шампионската лига са подвеждащи и не отговарят реално на развоя на срещите.

"Резултатите в мачовете от Шампионската лига може да бъдат подвеждащи. За какво превъзходство на английския над италианския футбол си говорим? В тези отбори не играят нито много англичани, нито много италианци", коментира Липи.

Специалистът сподели и поотделно мнението си за мачовете, в които английските тимове отстраниха италианските си съперници.

"Ювентус бяха равностойни на Челси. Ако не бяха многото контузии, Юве можеше да продължи напред. Колкото до Рома, те просто нямаха късмет, както бе и в предишни години. Загубата на Интер не трябва да се коментира, защото Манчестър Юнайтед са най-добрият отбор в света", сподели още треньорът на Италия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lazialcho
14.03.2009 22:36

Просто в Англия се влагат най-много пари във футбола, заплатите са най-високи, базите са най-модерните и нак-важното - скоростта с кяото се играе в Премиер лиг е пъти над някой други първенства . Просто темпото , физическата подготовка и скъпите футболисти са корените на успеха на Английските клубове. Традицията също играе някаква роля *wink*

Brunoo
14.03.2009 21:46

За какви факти за какви богове говориш?! Просто "англичаните"/90% от футболистите там са от други държави/ имага сташен касмет.Не един път италиански отбор е отстранявал,дори смачквал такъв от острова.Според мен Липи си е напълно прав,за това чии футбол е по-добър се съди по националните,не по клубните,а знаеш каква трагедия са Англия там *wink*

NeCkO
14.03.2009 20:02

Липи... Когато фактите говорат и боговете мълчат MUFC *devil*