Вила със Стилиян Петров с пълен обрат срещу Уулвс в дербито на Мидландс

18:55
Вила със Стилиян Петров с пълен обрат срещу Уулвс в дербито на Мидландс
Астън Вила победи Уулвърхямптън с 3:2 на "Молиню" в среща от 22-я кръг на английската Висша лига.

Гостите поведоха в десетата минута, когато Кристоф Бера посече Дарън Бент в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за Вила. Потърпевшият застана зад топката и преодоля Хенеси.

В 21-а минута Майкъл Кайтли получи топката на десния фланг на атаката на "вълците". Крилото финтира прекия си пазач и с лек параболичен удар с левачката прати топката в долния десен ъгъл на Гивън за 1:1.

Десет минути по-късно след центриране от корнер пред вратата на гостите, Роджър Джонсън надскочи прекия си пазач и намери Едуардс, който получи топката в малкия пеналт и с глава я насочи във вратата, като по този начин домакините осъществиха пълен обрат.

Шест минути след началото на втората част Роби Кийн изравни с добре премерен удар от границата на наказателното поле. Топката премина под плонжа на Хенеси, попадайки в долния десен ъгъл на вратата.

Малко по-късно Стилиян Петров неволно изрита в лицето Фримпонг и халфът на Уулвс бе изнесен на носилка. Петнадесет минути преди края Карл Хенри изрита в корема Олбрайтън и бе изгонен от рефера. Така домакините доиграха мача с човек по-малко и това се оказа фатално за тях.

В 85-а минута Роби Кийн донесе победаха на своя тим с мощен удар, който се удари в горната греда преди да влезе във вратата. Нападателят не се зарадва при нито едно от попаденията си, тъй като е юноша на Уулвс.

Реферът даде 8 минути продължение, като Вила задържа преднината си и спечели това Мидландско дерби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mnooqsno
21.01.2012 19:26

Много ми е кеф като чета , че някой отбор , в който играе българин е победил .

luiz_lfc
21.01.2012 18:57

олбрайтан лакомията трябваше да изведе стилян *thumb_down*